Юлиян Траянов, председател на групата съветници „Общество за нова България” в ОбС – Русе

Юлиян Траянов, председател на групата съветници „Общество за нова България” в ОбС – Русе: Споделяме принципите и ценностите, заложени в програмата на ОНБ и ще работим за тях
За съжаление раздорите вдясно не спряха и се стигна до поредното фиаско, когато лидерите, надлъгвайки се помежду си, се подиграха с десния избирател


Юлиян Траянов е роден на 20 февруари 1972 г. в град Русе. Завършва Математическа гимназия „Баба Тонка” в родния си град. През 1995 г. се дипломира като машинен инженер в Русенския университет, а пет години по-късно завършва и „Финанси” в град Свищов. Собственик е на мебелна фирма. Бил е председател на СДС в Русе. В момента е общински съветник – втори мандат и председател на постоянната икономическа комисия в местния парламент. Женен.

 

–         Г-н Траянов, какви са мотивите ви за създаването на нова група “Общество за нова България” в русенския Общински съвет?
–         От доста време, аз и колегите в групата, сме дистанцирани от местното ръководство на СДС, както и от непоследователните му действия, целящи по-скоро скандално влизане в медиите, отколкото реална политика по отношение на десните избиратели. За съжаление, въпреки нашите сигнали и позициите, излъчвани от нас в Общинския съвет на община Русе, като че ли нищо не се случва, а и централното ръководство не реагира. По тази причина, решихме да напуснем групата, за да не се объркват гражданите на Русе по отношение на изразяваните от нас позиции. След загубата на частичните местни избори в Русе, аз като председател на общинската организация на СДС символично поех отговорност и подадох оставка, като апелирах към десните лидерите да направят всичко възможно на президентските избори да постигнем едно предварително обединение, което да вдъхне кураж на десните избиратели. За съжаление това не се получи – раздорите вдясно продължиха и се стигна до поредното фиаско, когато лидерите, надлъгвайки се един с друг, се подиграха с десния избирател. Аз и колегите ми отказваме да играем повече в подобна игра, искаме без да се срамуваме да гледаме хората в очите и по тази причина сформирахме новата група.
 
–         Казвате, че сте си подали оставката символично, какво конкретно имате предвид?
–         Казвам символично, не защото не ми приеха оставката, а защото всички в Русе знаят, че вината за загубата на местните избори е в напускането на кметския пост от бившия кмет – Елеонора Николова, както и в скандалите между десните сили, с които тя се изпокара. Въпреки че резултатът в Русе бе един от най-добрите за страната, той не ни бе достатъчен и целият десен проект за Русе беше пропилян. Не се сбъднаха заклинанията на г-жа Николова, че градът, който е прекрасно управляван ще разбере нейното преждевременно отстъпление и ще гласува за човек от екипа й, който да продължи започнатото. Точно връзката с нея, като че ли попречи на останалите десни още в самото начало да подкрепят г-н Велизар Ранев и го сториха едва на втори тур, когато вече беше късно. Затова, ние считаме, че само нови, млади, но и подготвени лица с ясен произход и поведение биха могли да положат началото на нещо ново и истински дясно. Всички останали, които от 16 години се въргалят в политиката, заемайки постчета в някаква партия, безвъзвратно загубиха доверие, както и потенциал да променят статуквото.
–         Кои съветници сте в новата група?
–         В новата група сме аз, г-н Галин Ганчев, г-ца Зорница Стоянова, и г-н Евгени Николаев. Галин Ганчев е най-възрастният от нас. Той е известен педагог в нашия град и директор на СОУ “Васил Левски” – едно от най-големите в България с 1800 ученици и първото извън София с преподаване на японски и китайски езици. Г-ца Стоянова е банков инспектор в Русе. Аз лично се занимавам с производство на мебели, а г-н Николаев е собственик на шивашка фирма. По една или друга причина ние сме далеч от типичните партийни кариеристи, напротив всички ние сами управляваме живота си и сме близо до малкия и среден бизнес, както и до младите хора. В моята фирма работят над 20 души, при г-н Николаев може би и повече.
–         Участвали сте в написването на програмата на ОНБ. Какви са ценностите и принципите, които сте си поставили за цел да следвате?
–         Бях приятно изненадан от факта, че получих покана да изкажа своите идеи в областта на икономиката и това какво трябва да се случи с България през следващите години. В общинския съвет в Русе съм председател на постоянната комисия по икономическа политика и съм свързан с проблемите, които стоят на дневен ред пред бизнеса в България и конкретно в Русе. На заседанието на “Общество за нова България” в Трявна направих някои предложения, които залегнаха в “Пътят напред” и аз, и моите колеги, които се включиха в групата на чисто принципна основа ще работим с това име, защото в голямата си част споделяме принципите и ценностите, заложени в програмата на сдружението.
–         Какво конкретно ще предприемете като група на ОНБ в местния парламент?
–         Оттук нататък в оставащата една година до края на мандата ни като общински съветници от “Общество за нова България” ще работим за изпълнение на нашата програма, ще си сътрудничим с всички останали групи и съветници, които са водени от близки и сходни на нашите принципи и в частност за решаване на конкретни въпроси. Един от важните въпроси пред гражданите е прозрачността в харченето на общинските пари – в това число как се печелят големите обществени поръчки, как се контролира тяхното изпълнение, как се определя такса смет и т.н. Миналата година след завишаване на данъчните оценки на имотите по мое предложение бе намален промилът за бизнеса с близо 30 процента, което е едно съществено облекчение.
 
–         Ще ви попитам и какви книги четете, имате ли любим автор?
Обичам да чета почти всичко, от исторически романи до криминалета. За съжаление в последно време установявам, че повече говоря, отколкото чета. Любими автори са ми Марио Пузо, Джефри Арчър, Джон Гришъм. От българските ми допада Свобода Бъчварова.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ДОБРИНКА БОЧУКОВА: ТЕКУЩИЯТ АРХИВ ИЗГОРЯ В ПАРТИЙНИЯ ДОМ, А ПОЖАРНИКАРИТЕ ГЛЕДАХА И НЕ ГАСЯХА 

Димитър Абаджиев: Дясната опозиция е изключително удобна за управляващите – не застрашава с нищо

КАМЕН ВЕЛИЧКОВ: ПАПАТА ДАВА СИМВОЛИЧЕН ЗНАК ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО МЕЖДУ ЗАПАДА И МЮСЮЛМАНСКИЯ СВЯТ 

В ДЯСНО ТРЯБВАТ ХОРА БЕЗ КОМПЛЕКСИ, НО НЕ БЕЗ КОМПЛЕКСИ, – Мария Капон 

Георги Табаков, председател Георги Табаков, председател на Български икономически форум  

 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=204

Posted by on дек. 7 2006. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.