ЮЛИЯН ТРАЯНОВ: КАНДИДАТИТЕ СЕ ЗАЛИВАТ С ПОМИЯ И ОТБЛЪСКВАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ

Юлиян Траянов е роден на 20 февруари 1972 г. в град Русе. Завършва Математическа гимназия „Баба Тонка” в родния си град. През 1995 г. се дипломира като машинен инженер в Русенския университет, а пет години по-късно завършва и „Финанси” в град Свищов. Собственик е на мебелна фирма. Бил е председател на СДС в Русе. В момента е общински съветник – втори мандат и председател на постоянната икономическа комисия в местния парламент. В момента е кандидат кмет на „Общество за Нова България” в Русе.

Интервю на общество.нет

Г-н Траянов остават само две седмици до изборите. Как оценявате вашата предизборна кампания и тази на опонентите Ви?
Тези местни избори наистина се различават от всички досега. Такава злоба и нападки не бях вуиждал. Опонентите се заливат с помия всекидневно и вече не е ясно кой срещу кого  и най-вече защо се бори. Ние още в началото заявихме, че нашата кампания ще е позитивна. На всички срещи с хората, аз и колегите от „Общество за Нова България” споделяме своите идеи за бъдещето, а не се връщаме към миналото, каквото за съжаление е основното занимание на почти всички други кандидати.

Как ще коментирате социологическите изследвания, които излязоха през последните седмици?
Не искам да ги коментирам.

Защо?
Защото, колкото са кандидатите – толкова са и изследванията и едно с друго не си приличат.

За какво намеквате?
Прокрадват се идеи за поръчкови изследвания. Самите агенции се атакуват една друга.  Някои социолози откровено обслужват част от кандидатите. Това не е положително явление, според мен.

Да, но името на Вашата партия също се появи в едно проучване на МВМD. Дават Ви 1,4%?
Забелязах. Това е първото проучване, в което се появява нашето име, но аз мисля, че ще спечелим много повече русенци на наша страна. Все пак 1.4% е добра основа, за да вървим напред и нагоре.

Как ще ги спечелите?   
Опитваме се да направим така, че нашата конкретна програма за управление да достигне до възможно повече хора и те да дадат своя вот като гласуват с номер 45 в бюлетината.

Прочухте се с това, че ще строите кораб като туристическа атракция в Русе и че ще давате по 1000 за първо и 2000 лв. за второ дете. Това ли са най-важните акценти във вашата програма?
Не само. В 15-те точки са заложени различни акценти. Според мен е важно също, че подкрепяме местния бизнес. Конкретно това ще стане с намаляване на 30% на местните данъци и такси за фирми, регистрирани в Русе, както и публикуване на всички обществени поръчки в сайта на общината. Повече от всичко на общината и е необходима прозрачност и граждански контрол.

Да, но всъщност бизнесът може би иска по-малко бюрокрация?
И за това сме помислили. В програмата на „Общество за Нова България” е предвидено намаляване на регламентираното време за издаване на документи, справки и извършване на административни услуги както за фирмите, така и за гражданите.

В приоритетите Ви е и футбола. Това трик за спечелване на запалянковците ли е?
Ние сме хора, които гледат реално на живота, не си служим с трикове. Не отричам, че футболът в Русе тръгна нагоре и в момента „Дунав” има шанс дори да се бори за влизане в „А” група. Но и за спорта трябва дългосрочна стратегия, трябва Общината да помага, но до намирането на стратегически спонсор. И то такъв, който ще се ангажира дългосрочно. На Русе му отива да има отбор в „А” група, но това няма как да се случи с постоянната промяна на ръководства и играчи. А колкото до ангажимента ни към спорта, в листата ни е един от защитниците на „Дунав” – Емил Иванов. Това показва и нашето отношение към българския спорт.

А какви са останалите хора, които стоят зад Вас в листата на „Общество за Нова България”?
Нашето мото „Младите за Русе” мисля говори само по себе си за нещо ново. Повечето от кандидатите за общински съветници са  млади, образовани и инициативни русенци, които искат промяна. Искат нещата в града ни и в общината да започнат да се случват и ще работят именно за това.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

КАЛОЯН МЕТОДИЕВ: СТАРИТЕ СХЕМАДЖИИ СА НАШАТА МИШЕНА

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: КЛИЕНТЕЛАТА В СДС И ДСБ ПОБЕДИ

ГЕОРГИ КАДИЕВ: С МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ МИСЛИМ ПО КОРЕННО РАЗЛИЧЕН НАЧИН

СТЕФАН БЕЯЗОВ: ОТ РАЗМИВАНЕТО НА ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ ЛИНИИ МЕЖДУ ПАРТИИТЕ ПЕЧЕЛИ САМО СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА

ГЕОРГИ ДИМИТРОВ: ОСНОВНАТА БОРБА НА ВСИЧКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ В МОМЕНТА Е СДРУЖАВАНЕ


Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=282

Posted by on окт. 11 2007. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.