Щрахе: Не можем да си позволим съществуването на паралелни общества

heinz strache

Лидерът на Австрийската Партия на Свободата, Хайнц Кристиан Щрахе в поредицата „ Летни интервюта“, провеждани от издателя на „Австрия 24“ Вернер Шимер

Какви мерки за незабавна борба с тероризма бихте предприели, ако бяхте канцлер?

Това, което е необходимо веднага е да се спре безотговорната и безразборна имиграционна политика и най-накрая да се осигурят последователно сигурността на границите , регистрациите, пръстовите отпечатъци, но и да се екстрадират хора, които нямат право на престой по силата на Женевската конвенция.

Това се случва и сега. Какво ще направите срещу непосредствената заплаха?

Винаги съм твърдял, че не можем да си позволим съществуването на паралелни общества. А даже и да ги подкрепяме, както в случая с виенските детски градини, където образованието на децата беше засегнато от радикален ислямизъм. Не трябва да се изненадваме, когато от тези паралелни общества излизат тийнейджъри, които след това се присъединяват към Ислямска държава. Затова ще е необходимо да увеличим служителите на полицията и армията . Не можем само да наблюдаваме молитвените храмове, където се проповядва радикален ислям, където се насърчава свещена война, но трябва и да ги затворим . Трябва да затваряме радикални ислямисти в отделни затвори, така че те да не продължават да радикализират други затворници. И трябва с последователност да екстрадираме от страната неправомерно опитващите се да спечелят свещеното право на убежище.

Значи последователност при екстрадирането?

Радвам се, че най-накрая се реализира едно мое предложение, за което бях критикуван в продължение на години, а именно екстрадирането да се извършва вместо с редовни полети или частни самолети, със самолети Херкулес . Това е по-евтино, по-ефективно и по-безопасно. Много от имигрантите, след края на процедурата за предоставяне на убежище, изпадат в нелегалност. Твърде малко се прави, за да се открият отново изчезналите. По примера на Швейцария тези хора трябва да бъдат държани в арест до окончателното им екстрадиране от страната.

Как трябва да се държат Австрия и ЕС към Турция?

Нужно е незабавното спиране на преговорите за присъединяване и плащанията на милиарди, а най-накрая и въвеждането на санкции. Ако лицемерната политика на ЕС смята за „червена линия“ само обявеното от Ердоган въвеждане на смъртното наказание, то това е чист цинизъм. Червената линия отдавна е премината. Ние наблюдаваме задържането и уволняването на 60 000 човека, невероятното ограничаване на свободата на пресата, едни тълпи, които линчуват, и война срещу кюрдите в собствената си страна. Има толкова много неща, които не са в съответствие с демократичната политика на Европа, че трябва да има санкции. Но, ЕС е твърде лицемерен. Напълно безсмислено налагане на санкции срещу Русия, но когато става въпрос за Турция отвръщат поглед. Трябва да се увеличи натиска, за да се осигурят там отново демократични правила. Този преврат прави наистина впечатление на контролирано фалшив преврат с цел окончателното премахване на всякаква опозиция. Това напомня почти на пожара на Райхстага.

Какво може да очаква Австрия с един син президент и син канцлер (от партията на свободата)?

Tози въпрос не стои. Факт е, че ние живеем в една червена република, и че политическата система е доминирана от червено, зелено и черно. А един президент като Хофер би бил гаранция, че тази система ще бъде разбита.

Доскоцил би ли бил един възможен партньор (министър на отбраната, бел.прев.)?

Смятам , че той има смелост и характер и върши добра работа. Той не е повлиян от този тъп рефлекс да отхвърля всички предложения, само защото идват от АПС

С него по-добре ли можете да работите, отколкото с Курц (Себастиан Курц, министър на външните работи, бел.прев.) ?

И в двете партии има личности, в които забелязвам развитие. Радвам се, че външният министър, който преди една година беше въодушевен от културата на “добре дошли”, сега споделя моите позиции. Това показва каква политическа сила имам вече в Австрия.

Ревнувате ли от Хофер? Мнозина казват дори , че той е по-добрият Щрахе …

Аз съм щастлив с това, че съм най-успешният лидер в историята на АПС и че в лицето на Норберт Хофер имам най-добрия приятел и заместник. Допълваме се перфектно. Да ревнуват трябва другите партии, които не разполагат с такива личности. Това показва колко широко е позиционирана АПС.

Източник: oe24

Превод: Мирослава Димитрова – Козлеков

1.08.2016

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=13242

Posted by on авг. 1 2016. Filed under Интервю, Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.