Червена футболна България с остри въпроси към властта за стадион „Българска армия“

На 22 август 2019 г. ПФК ЦСКА София излезе с открито писмо, което е подписано от изпълнителния директор на клуба Пламен Марков до министъра на младежта и спорта Красен Кралев. В него открито се задава въпроса: Кога ще се активира според процедурите на новия закон за спорта партньорството между държавата и клуба в дългосрочен 30 годишен план за да може ние спокойно и мащабно да разгърнем и реализираме инвестиционната си политика?

В същото време армейските привърженици излезнаха със собствено писмо за стадион „Българска армия“ до министър-председателя Бойко Борисов, до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

Блогът Общество Нет публикува последователно пълните текстове и на двете писма:

„ПФК ЦСКА София ЕАД иска да изрази своето безпокойство и да Ви сезира за някои процеси, касаещи бъдещите ни планове да притежаваме нов и модерен стадион. Клубът ни е на мнение, че съоръжението в този си настоящ вид не може да продължава да функционира.Това е очевидно за всички държавни и футболни институции, както и за многобройните ни привърженици. То не отговаря на критериите и изискванията на УЕФА да приема мачове на високо ниво, което от своя страна ни задължава да ползваме под наем друг стадион в определена фаза на евротурнирите. Да изпаднем в подобна ситуация е срам- за нас като клуб с утвърдено име в европейската футболна история, за Министерството като собственик на стадиона и за България, демонстрираща амбиции за модерна европейска държава.

В тази връзка искаме да попитаме: Кога ще се активира според процедурите на новия закон за спорта партньорството между държавата и клуба в дългосрочен 30 годишен план за да може ние спокойно и мащабно да разгърнем и реализираме инвестиционната си политика?

Досега получихме добронамерени обещания от всички страни, но на практика нещата са в притеснителен застой, защото ефективни действия няма.При положение, че нашето желание не е за финансиране от държавния бюджет, а само за съдействие и разрешения за съответните строителни процедури и документация. Припомняме, че в тренировъчната база „Панчарево“ досега сме вложили 4 383 086 лева в строителство и подобрения и е крайно време тези значими финансови средства да бъдат законно признати от съответните институции.

Ще се ангажира ли Министерството и държавата с конкретни срокове да се ускорят процесите на одобрение на нашите проекти и реалното им стартиране? Още от сега Ви молим да вземете нужните мерки, защото като хора милеещи за ЦСКА и родния спорт като цяло, не можем да търпим стадионът да продължи да изглежда в това опасно за ползване състояние.

Вярваме,че взаимните ни усилия ще дадат ползотворен резултат за да може спортната институция ЦСКА да притежава наистина стадион и база, с която всички да се гордеем и която да бъде отново люлка за футболни таланти и велики шампиони.“

„Измина почти година от обнародването в държавен вестник на новия закон за физическото възпитание и спорта. Цвета, рози и светло бъдеще за спортната ни инфраструктура – отново погледахме с надежда към нашия дом в Борисовата градина. Уви, поне засега, напразно.

Приключи още една европейска кампания за ЦСКА, в която ние до последно треперим като фенове дали ще можем да посрещнем нашите съперници в собствения си дом, или ще трябва по милост да ползваме един сектор, в краен случай „Васил Левски“. Клубът от своя страна направи всичко по силите си, за да може „Армията“ да придобие подходящ вид, отговарящ на актуалните регулации на УЕФА за провеждане на футболни срещи. Естествено със собствени средства, а чужда помощ не бе искана.

През годините сме се наслушали на всякакви обещания, които в последствие са се размивали в неясните очертания на последвалото голямо нищо, за това искаме да Ви зададем няколко конкретни въпроси. Като молим за още по-конкретни отговори.

Ще насърчи ли държавата координираната с нея инвестиционна политика от страна на нашия клуб, тясно свързана с изграждането на ново и модерно спортно съоръжение в Борисовата градина?

Ще обърне ли някой внимание на желанието и гласа на най-многобройната спортна публика в България да има свой модерен нов дом, отговарящ на всички изисквания за безопасност и притежаващ всички необходими удобства, на които се радват и европейските фенове?

Ще възтержествува ли най-накрая здравият разум и волята за кооперативност или ще продължим да преливаме „от пусто в празно“, докато и малкото, което ни е останало, бъде безвъзвратно разрушено?

Отговорите на тези въпроси очакваме от вас, а ако смятате, че сме голословни, сме готови веднага да входираме и резултатите от провелата се наша подписка за ново спортно съоръжение „Арена ЦСКА“ – над 90 000 червени гласове са готови напълно да ви опровергаят. А топката остава във вашето поле.“

22 август 2019 г.

Общество.нет (цитирането на автора, блога и активните линкове са задължителни)

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук;  Туитър и Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16467

Posted by on авг. 22 2019. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.