Хашим Тачи: Никой не може да сравнява Крим и Косово

Hasim TaciХашим Тачи е бивш военен командир на Армията за освобождение на Косово, министър председател, а понастоящем външен министър на Косово. Интервю за босненския в. Аваз (със съкращения)

Как в Косово, гледате на ситуацията в Украйна, която ЕС и САЩ смятат за откровена заплаха за световния мир?
Позицията на Косово е ясна. Косово беше подкрепено от НАТО, Европейския съюз и Съединените щати. Отношението ни, когато става въпрос за Украйна, а и за всички останали въпроси свързани със сигурността, е същата като на Вашингтон и Брюксел. И никой не може да сравнява Крим и Косово, защото ние се борехме за свобода, а Русия окупира Крим.

Какво правите, за да усилите своята сигурност в региона?
Косово сега усърдно работи за изграждане на въоръжени сили и чакаме парламента ни да вземе решение за това. Искаме веднага за започнем и процеса на присъединяване към програмата на НАТО – Партньорство за мир. А после Косово, когато е възможно, да стане пълноправен член на Алианса.

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

11 февруари 2015

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=11221

Posted by on фев. 11 2015. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.