ФРЕНСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СТАНАХА ПО-ГОЛЕМИ ЯСТРЕБИ ОТ ТАЛИБАНИТЕ – ПАК БЛЕНУВАТ ЗА ВОЕННИ УДАРИ

Frenski petelПОЛИТИКАТА ИМ ЗА СИРИЯ Е С ДИРЕКТЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ

Франция съжалява, че Съединените щати не извършиха въздушни удари срещу режима на сирийския президент Башар Асад като наказание за използването от негова страна на химически оръжия, заяви френският външен министър Лоран Фабюс за френския телевизионен канал Франция 24 по време на своя визита във Вашингтон.

Френското социалистическо правителство и лично френският президент взеха най-категоричната позиция по отношение на сирийската криза, като през цялото време настояваха за военна интервенция, но тъй като вече нямат ресурс да извършват такава (както се видя и при военната им интервенция в Либия и при случая с позорно набитите им специални части от трима селяни в Северна България) настояваха Съединените щати и Великобритания да ги подкрепят. Те обаче се въздържаха и социалистическият милитаризъм увисна във въздуха.

Френският президент Франсоа Оланд има катастрофален рейтинг (най-ниският за повече от 30 години), а срутването на неговата социалистическа партия за поред път стана факт на наскоро проведените във Франция местни избори.

Оланд отчаяно се нуждае от гласовете на многомилионното мюсюлманско население във Франция, което все пак му гарантира някакъв процент подкрепа, но в замяна тряба да води агресивна политика срещу светските режими в Либия, Египет, Сирия.

Управляващите социалисти искат да изкарат някакъв приличен резултата на изборите, но с последните си изявления за военни удари и насилие още повече влошават катастрофалното си положение. Те са една от причините за огромният поток от нелегални емигранти, които заляха Италия и Малта с лодки. След като свалиха Кадафи, който мачкаше ислямистите и не позволяваше на емигранти от африканските страни южно от Сахара да щурмуват Европа, няма кой да пази либийският бряг. Броят на заловените емигранти, опитващи се да влязат нелегално в Европейския съюз, е нараснал три пъти през първите четири месеца на годината, заявиха от Фронтекс. Прогнозата на агенцията е, че приближаването на лятото напливът ще се засили още повече.

Френските управляващите искат да подпомагат ислямистките милиции в Сирия, които са основните военни сили срещу Асад, като продължават да са най-големият световен тръбач на твърдението, че правителството е използвало химически оръжия, въпреки че това бе отречено дори от инспекторите на ООН.

Поради тяхната подкрепа за ислямистите България и Гърция поеха ужасен удар от нелегални емигранти, а хиляди са се струпали по границите на двете балкански страни с Турция и чакат удобен момент да нахлуят на тяхна територия. Единствената надежда за по-балансирана политика, ориентирана към европейските интереси, е партията оглавявана от Марин льо Пен да успее да вземе повече гласове от всички останали във Франция.

Общество.нет (цитирането и активните линкове за задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=9517

Posted by on май 14 2014. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.