Флориан Филипо: Нима ще продължим с Шенген?

Florian PhilippotФлориан Филипо е френски политик, бивш висш държавен служител в Генералната инспекция по държавна администрация. Вицепрезидент на Национален Фронт, един от основните съветници на Марин льо Пен. Интервю пред канал LCI и Radio Classique по повод позицията на Националния фронт след атентата в редакцията на « Charlie Hebdo » и съвещанието при президента Франсоа Оланд на представителите на всички политически сили.

Какво ще каже Марин льо Пен на срещата си с Франсоа Оланд след няколко часа?
Мисля, че Марин льо Пен ще му засвидетелства нашата емоция, тази на нашето движение и милионите ни избиратели, както и ще каже на държавния глава, че вече е спешно да се реагира, да се стигне до дъното на проблем, който не искахме да видим в продължение на години и заради който вече има жертви.

По повод организираното шествие в неделя (шествие, организирано от мин.съвет на представителите и привържениците на всички политически сили във Франция, на което НФ не е бил поканен – бел.прев.), сигурни ли сте, че няма да отидете?

Да не ни поканят в организирането на това шествие само 48 часа след тези драматични събития, намирам това за жалко. По този начин правителството накърнява националното единство и разделя французите.

Освен темата за шествието, Марин льо Пен ще засегне други важни въпроси – за джихадистките мрежи, за възстановяване на граничния контрол, както това вече прави Великобритания, защото вече е време да го направим. Нима ще оставим границите си широко отворени? Нима ще продължим с Шенген? Нима ще оставим всички тези мрежи да се разпространяват в страната ни без да можем да ги контролираме? Защото, както знаем, има поне 1500 души – джихадисти от Франция!

Ще бъде поставен въпроса за преразглеждане на бюджетите – този на Министерство на вътрешните работи, на Военното министерство, на разузнаването и провала на тези служби, както и незабавното възстановяване контрола на границите.

Дали това събиране ще е повод да влезете в т.нар. „кръг на републиката”, от който искат да отстранят движението ви?

Ние сме в много по-голяма степен републиканци от всички тези хора (има предвид СП, чието е настоящото правителство – бел.прев.), защото ние уважаваме правителството на народа от народа и за народа. Ние не бихме прехвърляли суверенитета на французите към хора в Брюксел, които не са избрани – това е основната дефиниция на републиката, според нас. Нямаме нужда да ни бъдат давани уроци от тези хора, които изоставиха Франция и нашия суверенитет – Социалистическата партия и десния Съюз на народното движение.

В този смисъл трябваше да бъде организирано едно шествие на всички французи, посветено на ценностите на Франция и на републиката. Вместо това управляващата партия и правителството й правят шествие, за да възстановят имиджа си. Това е жалко. Още повече, че Национален фронт е първата партия във Франция, тоест, така се изключва представителството на 25% от французите, според резултатите от последните европейски избори, а според социологическите проучвания, ние представляваме 30% от избирателите.
Националният фронт е единствената партия от години, с най-ясни позиции по отношение на ислямизма и фундаментализма.

Тоест, кой ще дефилира в неделя? Партиите, които са виновни за настоящата ситуация.

Един от аргументите, за да не сте поканени, изтъкнат от представители на левицата е, Националния фронт стигматизира мюслманската общност, докато видяхме, че след атентата, много мюсюлмански организации осъдиха случилото се. Тоест, амалгамата между ислям и ислямизъм не е възможна.
Националният фронт никога не го е правил.

Във вчерашното си изявление по повод събитията, Марин льо Пен направи официално изявление, в което подчертава отново това. И тези, които са отговорни за тази амалгама, обикновено са тези, които ви обвиняват в ислямофобия, в момента, в който отречете фундаментализма и радикалния ислямизъм.

В историята на крайната десница ислямофобията винаги е съществувала и още съществува.

Нашето движение, както и 25 % от френските избиратели, сме просто французи, които обичаме нашата страна, които обичаме нейните ценности и искаме тя да е свободна.

Това, което ме интересува, това е проектът на Националния фронт за Франция. Ние казваме, че ако откажем да назовем нещата, такива каквито са, можем да продължим постарому – да не говорим за ислямизъм, за фундаментализъм, да не виждаме проблема, да продължаваме да правим амалгама и от това да страдат всички французи и сред тях – тези мюсюлмани, които водят спокоен живот, които не искат нищо и очевидно нямат нищо общо с всичко това.

Но виждаме, че на това шествие е поканена дори UOIF (Union des organisations islamiques en France – Съюз на ислямските организации във Франция – една от ислямските организации във Франция, близка до движението Мюсюлмански братя и Катар – бел.прев.) и смятам, че правителството можеше да се опита да избегне такъв цинизъм. Може би скоро трябва да очакваме и държавата Катар да призове привърженици към това шествие, така ли? С техните приятели от Социалистическата партия и Съюз на народното движение? Това ще е логично.

Смятате, че сме корумпирани до такава степен ли?
От Катар ли?

Да

Мисля, че голяма част от френската система, елитите на Франция, е поне интелектуално и морално, както и през финансови афери, корумпирана, чрез инцестна връзка с тази държава, както и със Саудитска Арабия.

Трябва поне да бъдат прекъснати дипломатическите отношения с тези страни или те да бъдат радикално променени.

Но такива връзки имат освен Франция, и Испания, Великобритания…?

Това е така. Това касае Европа и света. Тези страни финансират ислямизма, който убива. И ние ще продължим да организираме конференции у тях, платени по 100 хиляди долара едната? (иронизира Никола Саркози, който през 2013 г. даде конференция пред преставители на банката Голдман Сакс, за което бе заплатен със 100 хил.долара – бел.прев.). Ще продължим ли да им се подчиняваме по отношение на нашата външна политика?

Въпросът е не да прекъснем връзките, а да управляваме нашата територия, както и да контролираме външната си политика, да бъдем свободен суверен у дома си, както по-голямата част от нациите в света извън Европейския съюз.

Основното в икономическите ни връзки с Катар понастоящем е това, че те изкупуват дялове и цели стратегически наши предприятия, като по случайност, които са цвета на нашата икономика. И след това, инвестират чрез фондове в нашите предградия. За да правят какво? За да ги дестабилизират.

http://www.frontnational.com/

9 януари 2014

Общество.нет (цитирането и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=10944

Posted by on ян. 9 2015. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.