ТЪРСИ СЕ МЯСТО ЗА ЧОВЕКА, А НЕ ЧОВЕК ЗА МЯСТОТО – MADE IN BULGARIA

Kristalina Georgieva kandidatТова нещо го има само в България. Търси се място за човека, а не човек за мястото. Българската държава се занимава с това да намери подходящо работно място в Брюксел за Кристалина Георгиева. Как може Юнкер да иска човек, а не да определи ресор (след консултации с нас) и тогава ние да си предложим човека? Какъв е този ред? Тя очевидно е готова да поеме всеки един ресор. Къде отидоха експертизата, квалификациите, уменията, познанията…? По тази логика г-жа Георгиева утре може да поиска да е хирург и да започне да прави операции. За да се разбере бившият кадър на Световната банка, обаче, логиката не помага.

Тя си гледа личния интерес и не влиза в никакви битки и противоречия с никой, за да се харесва и да остане на висок пост. Та дори и с нелегалните емигранти, които подкрепи да идват в България, за да ни оправели икономиката и демографията. Слага каски, народни носии, арабски шалове, хвали всички и всичко наред, превъзнася се при всяка среща, реди благи думи…

Ако е толкова влиятелна и незаменима какво направи, например, за влизането на България в Шенген?

От какъв зор българските социологически агенции определят Кристалина Георгиева като български политик и мерят доверието в нея? А тя си е най-обикновен висш еврочиновник, за разлика например от шефа на Еврокомисията.  Още повече, че от Световната банка я закараха директно в Брюксел, без да спира и за ден в страната, която уж представлява в европейските институции.

Цялата работа прилича на вкопчване в една личност и правене на държавата ни на неин заложник. Ако България толкова е закъсала, че отчаяно да се вкопчи само в един човек – държавата не отива на добре.

Антон Боянов

Общество.нет (цитирането и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=9892

Posted by on юли 18 2014. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.