Съвместно изявление на президентите на Русия и САЩ по повод 75 години от срещата на Елба

Срещата на съветски и американски войници на р. Елба на 25 април 1945 г. Снимка: архив ТАСС

На 25 април се навършват 75 години от историческата среща между съветските и американски войници, които си стиснали ръцете върху повредения мост на река Елба.Това събития става предвистник на решаващото поражение на нацисткия режим.

Срещата на Елба е кулминация на колосалните усилия на много страни и народи, обединили се в рамките на Деклараццията на обединените нации от 1942 г. Тази съвместна борба е изисквала огромни жертви на милиони войници, моряци и цивилни в многото театри на военните действия.

Ние също така отбелязване приноса на милоните мъже и жени, които на трудовия фронт са произвели огромното количество военна продукция, предназначена за използването по целия свят. Работниците и предприятията от тила изиграват ключова роля в осигуряването на съюзните сили на средствата необходими за победата.

„Духът на Елба“ се явява пример за това как нашите две страни могат да оставят в страни противоречията, да изградят доверие и да си сътрдуничат в името на общи цели. Давайки днес отпор на най-серизоните предизвикателства на 21 век, ние отдаваме почите на доблестта и храбростта на тези, които заедно се сражаваха за разгрома на фашизма. Техният героически подвиг никога няма да бъде забравен.

25 април 2020 г.

Превод от руски език: Борислав Ангелов, политолог

Назаем от kremlin.ru

Общество.нет (цитирането на автора, блога и активните линкове са задължителни)

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук;  Туитър и Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16678

Posted by on апр. 25 2020. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.