Ситуация, в която да си тръгнеш колкото се може по-бързо от Косово, но къде?

SpahiuВластта и опозицията в Косово, вместо да намалят реториката на конфликта, я вдигат още по-високо. Властта провежда заседания в парламента тайно от опозицията, както Ругова по времето на Милошевич. Изборите не са решение. Ако се проведат избори в Косово сега, партиите, които са на власт трудно ще могат да се приближат до избирателните урни. Изборите биха били не израз на волята на гражданите (които и така са възмутени и обикновено не гласуват за най-добрите), а израз на способността да се задигнат избирателните урни. Ако опозицията се яви обединена (което е много вероятно), тогава, както изглежда, избирателните урни ще станат нейна собственост. Ситуацията е такава, че да си тръгнеш колкото се може по-бързо от Косово, но въпросът е къде да отидеш. Цялата планета е станала несигурна. Страните, където традиционно емигрират албанците: Западна Европа и Турция са станали несигурни от тероризма. Тероризмът тропа и на нашата врата, а ние си играем с огъня. Всичко това е последица от упадъка на моралните ценности. Човечеството, и особено косоварите, трябва да се обърнат към моралните ценности: вярата, любовта, съчувствието, саможертвата, простотата, коректността, уважението, толерантността, искреността, прошката, трудолюбието, търпението, смелостта и преди всичко към надеждата за бъдещето. Затова трябва да се отнасяме с повече любов и уважение към нашето Косово: политическите лидери трябва да намерят езика на компромиса.

Неджмедин Спахиу

5 декември 2015

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=12867

Posted by on дек. 5 2015. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.