Санда Ивич: Предизборната кампания в Сърбия ще бъде мръсна, агресивна и пълна с омраза

Sanda Raskovic IvicД-р Санда Рашкович Ивич е родена на 8 януари 1956 г. в Загреб. Психиатър, преподавател, посланик в Рим, депутат. Председателка е на консервативната партия Демократическа партия на Сърбия (ДСС). На насрочените за 24 април 2016 година парламентарни, местни и регионални избори формацията й се явява в коалиция с консервативно-православната партия Двери Сръбски. Интервю за в. Данас (със съкращения)

На какво ще се основава кампанията ви и за какво най-много ще настоявате?

Покрай нашите традиционни теми като Косово и Метохия, отрицание на сближението с НАТО, евроскептицизма и интензивно сътрудничество с Руската федерация, темите на кампанията ще са икономически патриотизъм и план за обновление на местната икономика. Ще представим план за развитие на занаятите и селското стопанство, а ще отделим специално внимание на женското предприемачество и привилегиите за майките. Тук се включва и борбата с корупцията чрез Закона за произход на имуществото.

Още отсега има много критики към ДСС и Двери. Очаквате ли, че кампанията ще ожесточи тези обвинения, тоест очаквате ли мръсна кампания?

За съжаление кампанията ще бъде мръсна, агресивна, пълна с омраза. Няма да се позволи на опозицията да изведе аргументирана критика и да дава предложения. Лъжи от гьобелсов тим, преследвания, в които се включват политици, медии и отделни журналисти, ни тревожат и натъжават, защото това показва, че сме общество, което не е развило демократичния си капацитет, чиято база е културата на диалога.

На сметката на вашата партия вашите политически противници слагат изпращането на голям брой сърби пред трибунала в Хага, отвличането на Слободан Милошевич, а и агресията на НАТО?

Сътрудничеството с Хага е наследено международно признато задължение още от времето, когато на власт бяха социалистите. За НАТО никога не сме мълчали, нито ДСС, нито аз. На десетгодишнината от бомбардировките съм била в Италия и съм я отбелязала с голямо събиране в сръбското посолство в Рим. Участваха известни италиански личности от журналистиката, политиката и науката. Имаше и 4 протестни мероприятия в различни части на Северна Италия.

7 март 2016 г.

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=13056

Posted by on мар. 7 2016. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.