САМОТАТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНА ЗА ЗДРАВЕТО – ПОВЕЧЕ ОТ ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО

SamotaУСЕЩАНЕТО ЗА ИЗОЛАЦИЯ ПОВИШАВА РИСКА ОТ ИНСУЛТ, ДЕПРЕСИЯ И СМЪРТ

Самотата вреди повече на здравето, отколкото затлъстяването. Американските учени призовават пенсионерите да остават активни и повече да общуват с бивши колеги и приятели, защото усещането за самота е опасно за здравето и живота.

The Daily mail съобщава, че изследователи от САЩ през последните 20 години са следили здравето на хора на 50 и повече годишна възраст. В изследването са включени повече от 2 хиляди мъже и жени. За това време учените установили, че самотници умират два пъти по-често, когато достигнат пенсионна възраст, спрямо социално активните участници.

При това усещането за изолация и непотребност предизвиква сериозни болести, като например инсулт, депресия и сърдечно-съдови заболявания, два пъти по-често отколкото наднорменото тегло.

Съветът на учените е хората на средна възраст сериозно да се отнасят към планирането на своята старост – да имат приятели с които са им е приятно да общуват, семейство и да запазват връзките с колегите си.

 

 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=8880

Posted by on фев. 21 2014. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.