Реформаторите не разбраха как ги изпържиха като пиле за дълга

Reformatori pile na grilПарламентът гласува заем от 16 милиарда лева. По принцип, разликата между управляващи и опозиция се вижда при гласуване на държавния бюджет. Дългът е част от финансите (бюджета) на една страна. Следователно разделението по този въпрос в залата определя кой от коя страна стои.

Вносители на идеята за заема бяха ГЕРБ, но публичният дебат го изнесоха реформаторите. Матросовски излязоха да спасяват правителството. Плюха си на физиономиите. Размазваха го. Аргументираха се по трибуни и телевизии. Защитаваха безспир. Накрая бате им Бойко им заши един – хвана се под ръка с Доган и Първанов и си изгласува каквото му трябваше. За реформаторите остана да оберат народната любов и да се обясняват оттук до изборите в каква точно коалиция са и какви са им принципите. Премиерът има стил и е последователен – изпържи ги като пиле по своята си традиционна рецепта.

ББЦ няма какво да се коментират – те са заченати в грях, живеят в грах и ще си отидат греховно – във философски смисъл, защото там се говори за морални категории. Калфин за пореден път доказа, че е човекът-опортюнизъм, който гледа под чие крило да се свре – този път под Бойковото.

Най-добре си изиграха картите от Патриотичния фронт, а Каракачанов мъдро дори не дойде в парламента, за да участва в безпринципния панаир.

Атака не може да обели две нормални приказки, за да използва ситуацията. БСП очевидно си имат нов лидер.

Дори дългът да е оправдан, начинът на взимането му не прави услуга на управляващите, които и да са те.

Антон Боянов

25 февруари 2015

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=11279

Posted by on фев. 25 2015. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.