Приятелски поздрав от Китай!

В трудните за почти цялото човечество месеци, заради борбата срещу вируса COVID-19, китайски студенти, които изучават български език и култура в Пекинския университет за международни науки, са подготвили видеоклип на български език. С него прекрасните млади хора искат да дадат кураж на българския народ да не се отчайва, а да спазва необходимите мерки, за да се справим по-бързо с проблемите, породени от вируса. Няма как да не се разчувства човек, когато чуе и види тези млади хора, при това всички са си избрали хубави български имена, да изразяват своята любов към нашата малка страна. Тяхното уважение към българския език, към българската култура, към българската история, може да служи като пример за вдъхновение и на нас самите! В този клип си проличава и упоритият им труд, както и страхотната работа на техните преподаватели, което е довело до голям напредък в изучаването на българския език. Радващо е, че тези бъдещи дипломати и професионалисти в различни области са готови да работят активно за развиване на приятелството и всестранните отношения между България и Китай – бъдещият глобален лидер!

24 април 2020 г.

Общество.нет (цитирането на автора, блога и активните линкове са задължителни)

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук;  Туитър и Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16668

Posted by on апр. 24 2020. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.