През пролетта се очакват майдани в София, Анкара, Москва и Будапеща

MaidanГеополитическата обстановка в Черноморския регион и Близкия изток, около които се завихриха три големи конфликта (Украйна, Ислямска държава и Сирия), вкопчи едни в други основните глобални играчи, а Русия и Турция са пряко въвлечени в събитията. От развързването на този възел зависими бъдещето на новия световен ред.

Декларираното ново стратегическо партньорство между Анкара и Москва принуждава Съединените американски щати и съюзниците им в Брюксел да търсят начини за смяна на посоката на отношенията и политиките на двете страни. Вероятният метод ще е вече изпитания модел на „цветна революция“. През пролетта на 2015 година е възможно да предприемат майдани в Русия и Турция. Показна акция ще се организира и срещу непослушното дете на ЕС – Унгария начело с Виктор Орбан, която да послужи като пример за всички останали, дръзнали да не се подчиняват на общата воля на съюза.

Анкара и Москва също ще реагират

През зимата и пролетта на 2015 Москва и Анкара също ще организират контра-наказателна акция. Най-доброто място това да се случи в България, защото страната ни не следва предварително поети ангажименти. Освен това контра-майданът ще има за цел да отклони вниманието от събитията в Москва, Анкара и Будапеща. В основата му ще са руснаци и турци, които имат сериозни лобита и поддръжници в България.

От друга страна нещата в Украйна ще се затегнет.

В този конфликт няма да бъдат подбирани икономически, политически и културни средства за водене на новия вид война. Много е вероятно България да се озове в ролята на магарето, което отнася къчовете на атовете. При нестабилен парламента и институции с рекордно ниво на неодобрение това ще помете правителството и съществуващия политически елит.

Антон Боянов

6 декември 2014

Общество.нет (цитирането и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=10644

Posted by on дек. 6 2014. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.