Повечето германци вече искат предсрочни избори

Изследване на YouGov показва, че 52% от германците са „за“ провеждането на предсрочни парламентарни избори след разместванията на Европейските избори. В подкрепа на сегашното коалиционно правителството са се обявили 27% от анкетираните. Социологическото проучване е обхванало 2000 души и е проведено между 3 и 5 юни.

Европейските избори показваха сваляне на доверието в Християн-демократическата партия на Меркел, която взе 27 % от гласовете, следвана плътно от „Зелените“, които взеха 26%. По-малкият коалиционен партньор – Социалдемократическата партия взе най-лошия резултат в историята си и се класира трета с 13% наравно с евроскептичната Алтернатива за Германия.

Лидерът на социалдемократите Адреа Нахлес подаде оставка заради загубата и задълбочи кризата в партията, която не може да излезе от коалицията, която я убива, но не може повече да стои в нея, защото се обезличава с всеки изминал ден.

Слухове циркулират из Берлин за обтягане на отношенията между Меркел и наследничката й на поста в партията Анегрет Крамп-Каренбауер заради лошото представяне на изборите. Новият фактор в германската политика очевидно са „Зелените“, които вече заявяват претенциите си за властта и промяна на политиките в страната. Младежта масово е гласувала за тях.

Общество Нет

Общество.нет (цитирането на автора, блога и активните линкове са задължителни)

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук;  Туитър и Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16379

Posted by on юни 7 2019. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.