ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ:ЗАЩО НЕ Й ВЪРВИ НА БЪЛГАРИЯ?

Държавата ни е в услуга на мафията, защото я управляват политически джуджета, а крадците й са великани, казва още Петър Христозов в интервю пред Общество нет.

Петър Христозов е роден на 17 февруари 1935 г. в Борисовград. Той е един от малкото българи, възпитаници на Ордена на йезуитите – Конгрегация за разпространение на вярата. Доктор е по биофизика на Лионската политехника. Генерал-полковник от руското разузнаване. Затворник на бившата ДС в България. Истинското му име е Христо Вълчев. 

Перат ли се мръсни пари в България?

У нас годишно се въртят над десет милиарда евро мръсни пари, а основните перални са строителството, спортът, медиите, корупцията на държавните чиновници, даже и екологията. Завчера се пукна един от малкото й циреи, с ареста на т.н. Коце Маца в Промахон – Гърция, а не в българските му леговища, срам за българските спецслужби! 

Да започнем със строителството, нещо конкретно?

Много се каза и изписа за магистралите, но министър Асен Гагаузов все още заема поста си. Само в София никнат по няколко нови търговски центъра и скъпи, модерни офиси, а фирмите се бутат в апартаменти, тавани и мазета. На зелено се продават десетки хиляди жилища, а готовите са празни. В столицата, край морето и в големите градове не са продадени над 300 хиляди апартамента. Никой не пита предприемачите кой плаща, даже Анжел не осъдиха. И ето, че посредственият финансист и бивш министър Стоян Александров повдигна завесата, че е много вероятно да се прокара закон за насилственото настаняване на фирмите в празните офисцентрове, утре пък друг може да задължи бездомните с кредити да запълнят необитаваните с години нови жилища. Ако държавата ни е социална, първо да попита с какви пари се извършва това огромно строителство? И второ, законово да уреди ползването му, но не в услуга на мутрите! Ще изнасяме софийския боклук сега пък в Силистра, може и във Френска Гвинея. А цялото това безобразие плащаме ние. Как пък по всичките си дела Стефан Софиянски бе оправдан и още ни дава акъл в парламента и по вскички телевизии? Да не говорим за диджей мистър десет процента Александър Божков.

А в спорта? ДАНС ги разследва.

Разбрахме, че боклукът е злато и Румен Вълка е милионер. Един бивш шофьор на началник е „бял” бизнесмен и си развява байряка. Чия полиция трябва да го арестува, за да си каже как е станал богаташ? В спорта всеки си прави каквото поиска, може би и затова се сецнахме на Олимпиадата в Пекин. Защото в ДАМС, царството на Весела Лечева, се занимават с търговия. Продават имоти и съоръжения, а Иван Леков-мачове. Не от всеки добър спортист става треньор и мениджър. Олимпийското движение се ръководи не от полуобразовани сладкари и шофьори на таксита, първенци на висок скок и стрелци полковници и генерали, а от професионални мениджъри. Лесно е да се краде, когато ти дават. Избухналата демокрация си присвои националното богатство и даже олимпииските ни и световни шампиони превърнахме в мутри. Продаваме скъпо нашите добри играчи, а купуваме чужди евтино, вместо да създаваме бази и да възпитаваме и да тренираме новите поколения деца, юнуши и млади спортисти. Началниците са поставени на своите места, за да отговарят и да плащат. Дано ДАНС повдигне завесата. Зад нея са милиардите на данъкоплатците. Не просто така стреляха по Манол Велев.

Споменахте за медиите?

Българският медиен пазар върти има – няма 200-300 милиона евро. А идва тук Роман, представиха го като Лаудер и дава за две телевизии близо милиард.  Аз гопознавам като американски милиардер и близък на парфемюрийната кралица Ести Лодер, както и председател на т.н. на Американски Еврейски Конгрес. За негов човек минава нашенецът Стефан Гамизов. Ако не се перат пари, значи далаверата е по-голяма. Ще  проличи. България е свободна, безмитна зона.

Има ли у нас цензура, в книгите си пишете, че има?

Свеж пример е министър Николай Цонев. Той е бивш дребен армейски офицер, съкратен и става търговец на хляб. Фирмата му „Нилана” първа снабдява МО, после става близък с адвоката-министър Николай Свинаров и нещо средното между лекар и енергетик-министър Веселин Близнаков. Какви царисти са и тримата? А далаверите с военни имоти и имущество гръмнаха в Челопепечене. Първо Цонев спря журналистическото разследване. Заплаши Славей Костадинов с военната си полиция. А завчера спря излизането на брой първи на вестник „Българска армия”, съвсем брутално. Това е цензура от мракобесните времена. Сега, по примера на Румен Петков, се готви да изземе и професионалното ръководство на жалката ни отбрана. А дали ще последва Петков?

Започнахте с Коце Маца, не е ли светъл бизнесмен?

Ужасно събирателен образ! Бият го, че не връща пари, а живее като крал. Няма партия, която да не е подкупвал. Питайте Бойко Борисов. А кой посегна на Шинка Манова? Бившето НСС знаеше, че тя работи за германците.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

СТАНЧО ТОТОВ: НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ГАСТЕРБАЙТЕРИ

МОНЬО ХРИСТОВ: АНАСТАСИЯ МОЗЕР ХВАНА БОЙКО БОРИСОВ ЗА РЪКА И ГО ЗАВЕДЕ В ЕНП

КАМЕЛИЯ НЕЙКОВА: В МИНИСТЕРСТВОТО СЪМ НА ВИСОКИ ОБОРОТИ

ПЛАМЕН ЮРУКОВ: РАНО Е ЗА ХОМОСЕКСУАЛНИ БРАКОВЕ В БЪЛГАРИЯ

МАРТИН КАРБОВСКИ: ДНЕС СМЕ 2008-МА

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=1434

Posted by on сеп. 11 2008. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.