Павел Дуров: Биткойнът е шанс да се излезе от хегемонията на САЩ

Създателят на онлайн социалната мрежа „ВКонтакте“ и месинджъра Telegram реагира критично на предложението на Министерството на финансите на Руската федерация да се купуват и продават биткойни само от квалифицирани инвеститори на Московската борса.

Не съвсем разбирам стремежа на руските чиновници да ограничат купуването на биткойни. За първи път от 70 години в световната валутна система се появи шанс да се излезе от хегемонията на САЩ, които същевременно наложиха на света своята националната валута като резервна и оттогава всъщност събират налог от всички страни,изплащайки своите дългове с безкрайно щампованите долари и купувайки активи с нея  по целия свят.

И вместо да се  възползваш от шанса да направиш света по-балансиран и заедно с Япония и другите азиатски страни да признаят статута на новите цифрови валути, идващи да сменят долара, от руското правителство се чуват гласове „дайте да забраним и ограничим“. Създава се впечатление, че биткойнът налага санкции на Русия.

Павел Дуров (ВКонтакте  https://vk.com/durov?w=wall1_1964197 )

28 август 2017

Превод от руски: Борислав Ангелов

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=13555

Posted by on авг. 28 2017. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.