Неолибералът Кадиев, с идеята си за майчиния език, изпраща БСП в бездната, Миков помага, а сметката ще я плаща България

KadievСъстоянието на социалистическата партия в България днес е състояние на будна кома. Миков успя да изпусне всяка една тема от дневния ред на обществото; липсва от медийното пространство, периодически се появява информация, че е наложил забрана да се пускат по медиите негови опоненти. Днес е „За“ сваляне на санкциите срещу Русия, а като председател на 42-то Народно събрание избягваше темата. Днес е за прогресивен данък, а защо не постави ударно въпроса при съвместното управление с ДПС.

Обединителят Миков се превръща все повече в разединителя и проблем за оцеляването на партията. Станишев направи миналата година грешка с предаването на партийната щафета на Миков. Грешка, която и Станишев е осъзнал, но какво от това и каква е нейната цена? По всичко личи, че както се развиват събитията у нас, грешката с избора на Миков е на път да стане още по-голяма от тази с Пеевски за шеф на ДАНС от 2013 година. Въобще може ли да има промени и да се поправят нещата?! Чудеса в политиката рядко стават, а Борисов политически подаръци и самоубийствени ходове не прави.

В една ситуация, когато социалистическата партия се занимава със самата себе си, не може да събере и едни подписи за пред Конституционния съд, предварително приела поражението си. А Георги Кадиев е на път да прати социалистическата партия направо в бездната. Правейки се на модерен ляв политик, той не е нищо повече от един последователен неолиберал, изповядващ мултикултурализма с нюанси на интернационализма. Именно тази идейна смесица е причината партиите от европейското социалистическо семейство да се намират на това дередже. Последното доказателство са парламентарните избори във Великобритания, президентските в Полша, регионалните избори в Испания, а в съседна Македония СДСМ и Заев опряха до подкрепата на неолибералните неправителствени организации, родната „Протестна мрежа“ и намесата на американците чрез албанците.

Предложението на Кадиев за промяна в Изборния кодекс, с което ще се разреши провеждането на агитация на майчин език с превод на български не е екстравагантно, а направо безотговорно. Типично за представителите на гореспомената смесица то се основава на редица шаблонно приложени международни препоръки и доклади, които са преди всичко с препоръчителен, но не и със задължителен характер. С наивната идея, че това ще доведе до намаляване на етническото напрежение и накрая с измисления проблем с участията на европейски и световни политици в политически прояви у нас, което впрочем е един от основните акценти на ДПС и неолибералните организации, когато лансират идеята им да се агитира на майчин език. Кадиев не само прави услуга на ДПС, но и поставя БСП в неудобна ситуация, която пак ще трябва да се обяснява защо е заедно с ДПС. Именно ДПС предаде БСП точно преди около една година в името на своите си цели и интереси, които тя преследва стъпка по стъпка. Това най-често става на базата на отстъпките и недалновидността на загубилите чувство за държавничество родни политически формации.

И да се изключи Кадиев от БСП и да не се изключи – полза от това няма да има. Пораженията са необратими, не само за партията, но и за държавата. Приемането на предложението отваря пътя към създаването на мултинационална държава, загубата на нейната унитарност, разрушаване на българската нация, въвеждането на още един официален език и начертава пътят към дуализма, който е в изгода на Анкара и неосманизма. Кадиев се оказа достоен наследник на Самуел Бернщайн, който изработва концепцията за разделянето на българския народ на три – македонската, тракийската и добруджанската нация.

Антон Боянов

26 май 2015 г.

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=11692

Posted by on май 26 2015. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.