НА НЯКОЛКО МЕСТА В СОФИЯ ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА Е 4 ПЪТИ НАД НОРМАТА

Zamarsiavane vazduhВ  столичните квартали Хиподрума, Паволво,Орлов мост, Дружба и Надежда нивото на фините прахови частици са от 4 до 8 пъти над нормата, според последните данни на  Изпълнителната агенция за опазване на околната среда (ИАОС). Фрапантните резултати се дължат на печките на дърва и въглища и мъглата.

Справка на ИАОС показва, че преди месец на 8 декември 2013 г., когато също са се използвали печки с въглища, повишено ниво на фините прахови частици е имало само в Перник, Благоевград и Шумен.

 Проучване на ООН за 2011 г. твърди, че България, Армения и Румъния оглавяват класацията за смъртни случаи, причинени от замърсяване на въздуха.

Според доклад на Европейската агенция по околна среда за същата година четири от 5-те най-замърсени градове на Стария континент са български – Перник, Пловдив, Плевен и Добрич.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=8470

Posted by on ян. 9 2014. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.