Над човечеството надвисват все по-тъмните облаци на релативизма, егоизма, хедонизма и генетичните манипулации

Franjo KomaricaФраньо Комарица (1946) е хърватски епископ на Баня Лука и председател на епископската католическа конференция в Босна и Херцеговина

Не е тайна, че семейството днес е в голяма криза. Обсъждахте ли го последната среща посветена на темата във Ватикана?
От 183 доклада от различни места по света се вижда, че има голяма драма със световни размери в която се намира съвременния човек. От регион до регион има разлика, но като цяло може да се каже, че над човечеството надвисват все по-тъмните облаци на релативизма, егоизма, хедонизма и генетичните манипулации.

Пред радио Ватикана дадохме много сериозни оценки, че католическото семейство в Босна е изправено пред физическо изтребление?
Католическото семейство в нашата страна живее заедно с други семейства в мултиетническа и мултиконфенсионална среда и като такава е изложена, заедно с останалите, на модерните негативни влияние – секуларизъм, хедонизъм и релативизъм. Едно от последиците от тези влияния е, че хората все по-малко раждат деца. Разбира се и драматично намалява броя на католическите бракове и семейства. След войни и пост-военни нехуманни акции, се стигна до изкореняване на католическите общности. Ситуацията с католиците в Босна е като в Сирия, Ирак, Израел, Нигерия и Украйна.
След моето интервю много отци ме питаха за ситуацията, дори кардинал Пароли и самият Свети Отец, с който разговарях. Трябва повече да се уважават и подкрепят правата на семейството и децата за достойно бъдеще.

Интервю за в. Oslobodenje (Босна) – със значителни съкращния

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=10557

Posted by on ное. 25 2014. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.