МНОГО ПЪТИ В ИСТОРИЯТА СЕ Е ЗАПАЛВАЛА ИСКРА, КОГАТО НИКОЙ НЕ Е ОЧАКВАЛ

Zoran Kostic CaneИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ ИЗГУБИХА САМОУВАЖЕНИЕ В ТЕЖКИТЕ ВРЕМЕНА

Зоран Костич, познат като Цане, е известен сръбски рок музикант. Роден е на 17 август 1964 г. в Белград. От 1982 г. е фронтмен на групата Партибрейкърс. Интервю за сръбския вестник Блиц (със съкращения).

Авторитетните интелектуални – къде е тяхното място днес, чува ли им се думата?

Думата на неколцина по-смели не е достатъчно силна, за да пробуди смелост у хората. Много от тях са изгубили самоуважение в тежките времена и гледат как да оцеляват. Много пъти в историята се е запалвала искра, когато никой не е очаквал, но ние сме изхабили много енергия. Този народ е уморен. Много бих искал да може нашите деца да вземат най-ценните измежду тях за пример и по този начин да променят себе си и системата.

Кой предаде народа?

Народът предаде сам себе си, защото повярва, че без почтеност и усърдие може да се живее прилично. Политическия елит разпространи този опиат. Логиката: „Винаги може да бъде по-зле“ обезсмисля всяка надежда за народа, а на лидерите не им пука, докато си живеят удобно.

Дали някой политик може да ни донесе добро?

Може, ако победи себе си и натири своето обкръжение, за да не се занимава с дребни, ситни интереси. Той трябва да разбие системата, която е зидана с години. Не съм сигурен дали обкръжението му би го допуснало.

 Има ли герои днес?

Има. Това са почтените хора, които работят усърдно и се грижат за близките си. Те не са повярвали на приказките на олигарсите и на политическата естрада, а продължават да вярват в доброто. Когато обичаш ближния, ти истински вярваш в Бога.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=9257

Posted by on апр. 9 2014. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.