Млади австралийци се бият за Ислямска държава – искаме да им попречим да се върнат като закоравели терористи или екстремисти

Julie BishopДжули Изебел Бишъп (родена на 17 юли 1956) е министър на външните работи на Австралия от 2013 година. Заместник-председател на Либералната партия от 2007. Няколко пъти е била министър с различни ресори. Част от интервю за индийския в. Хинду.

Австралия изпрати войски в Ирак за борба с Ислямска държава, която вече е глобална терористична заплаха. Ирак е някакъв сектантски батак. Дали интервенцията ви беше напълно обмислена?
Напълно ясно е, че това е глобален терористичен въпрос, който има реални отзвуци в Австралия. Наясно сте, че сме много загрижени, че някои млади австралийци са привлечени от конфликта в Сирия и Ирак, за да се бият на страната на тази варварска организация – Ислямска държава. Трябва да направим всичко по силите си, за да попречим австралийци да участват в конфликта, да излагат живота си на риск, да допринасят за мизерията и страданията на хората от Близкия изток. По един много тревожен начин…. искаме да попречим на хора да се връщат от там в Австралия като закоравели терористи или екстремисти.

Във връзка с вътрешната ни национална сигурност имаме интерес от подкрепа на иракското правителство в усилията му за победа на тези терористични организации. Така че, да, ние сме част от коалицията по искане на иракското правителство. Наясно сме със сложността на конфликта. Целта е за две години да се изгради капацитет на иракските сили за сигурност. Там сме, за да им помогнем да си върнат териториите от Ислямска държава и да ги сразят. Да не правим нищо не е вариант.

23 април 2015 г.

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=11526

Posted by on апр. 23 2015. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.