Международната изолация на България продължава с инициатива от която ни изключиха

Cherna gora sreshta snimkaИзглежда, че международната изолация на България все повече се задълбочава. Не става въпрос за потупванията на големите държави, които искат това и онова. Става въпрос за страните от Източна Европа и региона, които сякаш се опитват да се отърват от България.

Поредното доказателство идва по линия на НАТО. На среща в черногорската столица Подгорица днес и утре са министрите на външните работи на: Румъния, Хърватия, Унгария и Полша. Всички членове на ЕС и на НАТО.

Другията вариант е да имаме покана, но да сме отказали, което е равно на самоизолация. Иначе имаме цели 4-ма вицепремиери, които могат да присъстват, ако министъра е зает.  Това поставя въпроса: само за военни операции ли ставаме и за дърляне с руснаците? Защо другите бягат от нас?

Най-естествено би било България да е поканена към този формат  – от географски и геополитически мотиви!

Първите дипломати на съюзниците ни ще проверяват напредъка на Черна гора по пътя й към НАТО.

Инициатор на формата е външният министър на Румъния Богдан Ауреску. Дано Румъния да не иска всячески да се откачи от България, която е определена за най-бедната и най-корумпираната страна в Европейския съюз и само я бави за Шенген.

Общество.нет

22 юли 2015

Общество.нет (цитирането на изданието и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=11920

Posted by on юли 22 2015. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.