МЕГЛЕНА РУСЕНОВА: МОБИЛИЗИРАЛИ СМЕ ЕКСПЕРТНОСТТА, МЛАДОСТТА И ЕНЕРГИЯТА СИ ЗА УСПЕХ

НДСВ Е С ПРИВИЛЕГИЯТА ДА ИМА ЗА ЛИДЕР МИСТЪР ЕВРОПА

Меглена Русенова е родена на 15 ноември 1974 г. в Пловдив. Завършила е специалност “Строителство и архитектура” в Строителния техникум и “Право” в УНСС ­ София. Работила е като адвокат и директор на Център по фирмен мениджмънт ­ Пловдив, преподавала е по програми, свързани с местното самоуправление, регионалното развитие, етническите въпроси.

От 2001 г. досега е заместник-областен управител на Пловдивска област. “Жена на годината 2004” на Американския биографичен институт. 7-ма в листата на НДСВ в изборите за Европейски депутати.

Едно интервю на Калоян Методиев

Стабилна ли е управленската коалиция или се “пука” по шевовете от скандалите, на които сме свидетели в последните  дни, г-це Русенова?

В разгара сме на първата кампания за избори на български депутати в Европейския парламент. Правителството работи. Коалиционното споразумение, което формира политиките му, се спазва. Институциите в държавата изпълняват своите правомощия. Още при обявяването на листата ни на 24 март в Пловдив, ние от НДСВ обявихме, че ще водим позитивна и отворена към хората на България кампания, без компромати и взаимни обвинения. Досега изпълняваме този свой ангажимент. Мобилизирали сме експертността, младостта и енергията си за успех.

Какво е личното ви мнение – трябва ли да има ремонт на кабинета?

Ясно е едно – НДСВ е стабилизиращият фактор в българския политически живот. Без нас нито може да се сформира правителство, нито може да се търси промяна. Ние сме европейското лице на българската политика.

Има ли много херцогства в царството на НДСВ според вас?

Имаме привилегията нашият лидер да е  Мистър Европа. Н.В. Симеон II е основен фактор във формирането и изпълнението на националните приоритети на България. Действията и решенията му са с перспектива от 15-20 години напред. Ние имаме ясни цели, свързани с модернизирането на страната ни и това определя и дневния ред на партията.

Сакскобургготски не е от хората, които правят резки движения. Предвидимо ли е тогава всичко, което се случва в НДСВ?

Абсолютно. НДСВ имаме ясна програма и приоритети, формулирани в 10 – те политики за България през първите три години в ЕС. Програмен документ, който категорично посочва нашата визия за развитието на държавата.

Какви са вашите лични очаквания за броя на вашите евродепутати?

В момента работим за четвърти мандат. Да изпратим в Брюксел двама защитници и двама централни нападатели от нашия отбор.

Кампанията ви струи от позитивизъм. Не мислите ли, че на фона на проблемите това може да подразни избирателите и да даде обратен ефект?

НДСВ представя на българите постигнати резултати от един успешен мандат, от икономическа и външна политика, получили приемственост и в настоящия. Ние не обещаваме, а показваме факти – най-висок икономически разтеж в Европа, най-нисък данък печалба, най-висок ръст на чуждестранните инвестиции.

Като какъв политик и стил на лидерство бихте определили Симеон Втори?

Силен, прагматичен, енергичен и не на последно място, човек, който мисли и гледа в дългосрочна перспектива за доброто на страната.

Вие сте вече 6-та година зам.-областен управител на най-голямата област – Пловдивска. Какъв е най-ценният ви опит?

Най-ценният ми опит е работата в екип. Срещите с хората, които ме обогатиха неимоверно много.

Какви книги четете? Имате ли любим автор?

Чета много книги, независимо от стила и темата. Понякога чета по две-три успоредно, според настроението. Стига да са написани на добър стил и ме „грабнат” от първите страници. Предпочитам исторически, биографични, но и свързани с астрологията, познанието за християнството. Любимите ми автори са много, менят се през годините. Преди 10 годни бяха Толстой, Тургенев, Пастернак, Платонов – руските класици. Преди пет – Паолу Куелю, Балзак, Питър Дракър. Сега също имам любим автор и очаквам скоро да изададе нова книга.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

България тази година ще плати повече пари за членство, отколкото ще успее да усвои от фондове

ПЕТЯ СТАВРЕВА: „СЛАБОТО МЯСТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е ТЪРГОВСКИЯТ Й ХАРАКТЕР”

КОРМАН ИСМАИЛОВ: “ДОГАН Е НЕРАЗБРАН ОТ СЪВРЕМЕННИЦИТЕ СИ”  СТЕФАН СОФИЯНСКИ: ”ССД Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, КОЯТО НЕ ЛЕГНА ПРЕД ЧЕРДЖЕТО НА ГЕРБ.”  

Д-Р НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ

 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=243

Posted by on май 10 2007. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.