МАРИН ЛЬО ПЕН: ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЛИТИ ДО КОРЕН СА КУПЕНИ ОТ ГЛОБАЛИСТКИТЕ ЛОБИТА

Marin Le Pen

 ФРАНЦИЯ ОТДАВНА ВЕЧЕ НЕ Е СВОБОДНА СТРАНА, КАЗВА ОЩЕ МАДАМ ЛЬО ПЕН

Марин Льо Пен е родена на 5 август 1968 г. в Ньой сюр Сен, Франция. Завършва право и работи като адвокат. От 2011 г. е лидер на Националния фронт. Евродепутат.

Да започнем с френската политика. Какво, по ваше мнение, се промени с идването на новия президент – социалистът Франсоа Оланд?

По характер, разбира се, флегматикът Оланд няма нищо общо с хиперактивния Саркози. Но в политически смисъл той е негов наследник. Само вижте: нито по отношение на емиграцията, нито в отношенията с Евросъюза няма никакви изменения. Франция както и преди зависи от ислямските фундаменталисти настанили се в Париж и други градове на страната и еврократите, които призовават да си затваряме очите пред това, което се случва в арабските квартали. Не се променя и политическата система на Петата република. Националният фронт, който получи на президентските избори 17 % от гласовете има само двама депутати в парламента. Ето, това е парадокс на френската демокрация. На практика във Франция няма партия на Оланд и партия на Саркози, а има само управляваща партия, която разиграва пред избирателите театрална пиеса, представяща горещи предизборни баталии. А реално нищо не се променя.  Да вземем историята с еднополовите бракове. Да, легализираха ги социалистите, но те просто продължиха линията на Саркози, който въведе лобито на гейовете и лесбийките в училищата, и наложи на учениците така наречената теория за хората според която на света няма мъже и жени, а само безполови хора. Странна идеология… Много характерно е и това, по думите на самите голисти, че ако се върнат на власт никой няма да преразглежда закона за еднополовите бракове.  

Защо въобще борбата за правата на гейовете сега стана тема № 1 за западните елити?

Днешната свободна хомофилия е един от елементите на глобализацията. Глобалистите се опитват да превърнат света в огромен безличен пазар и унищожават всички прегради по своя път. Такава преграда е националният суверенитет, такава преграда за тях са и други традиционни институти, на първо място семейството. Ами че семейството позволява на човека да намери своята индивидуалност, а индивидуалността е това, което няма място в новата световна империя, заразена с вируса на комерсиализацията.

В международната политика, може би, най-острият въпрос днес е Сирийската криза. Каква е вашата позиция по него? Съгласна ли сте с популярната на Запад теза, че „Асад трябва да се оттегли“?

Искрено се радвам, че Русия зае твърда позиция по сирийския въпрос и с всички сили възпрепятства интервенциите в тази страна. Националният фронт е единствената партия във Франция, която също се противопоставя на плановете на Съединените щати. Ние, между впрочем, бяхме категорично против интервенцията в Либия. През юни на срещата на Г8 Путин принуди другите лидери да отстъпят и това предизвика резонанс в европейското общество. Сега, възможно е, европейците да гледат по-различно на ситуацията в Сирия.  Русия не е сама, също както не е сам и Националният фронт. И освен нас нито една политическа сила не противостои на американската експанзция. Ние знаем, че отразяваме мнението на европейските народи, измамени от елитите, които едва сега започват да се пробуждат от своя сън.

Защо западните елити така настойчиво се опитват да сменят режима в Дамаск?

За съжаление западните страни все повече попадат под влиянието на такива страни като Катар и Саудитска Арабия. Именно те поддържат ислямските фундаменталисти в Близкия изток и когато те дойдат на власт ги манипулират, за да прокарват собствените си икономически интереси. Както е известно, катарците искаха да прекарат газопровод и нефтопровод през територията на Сирия, за да транспортират горива към Европа.

Башар Асад им отказа и скъпо си плати за своята несговорчивост. Що се отнася до Франция – нашият елит отдавна играе по свирката на Катар. Ние с разтворени обятия приемаме гости от тази страна, даваме на Доха данъчни преференции. Не минава седмица без някой високопоставен французин да не отиде в Катар. А това е държава, която поддържа терористи, на територията й е разположена щаб-квартирата на радикалното афганско движение „Талибан“. Политиката на Франция в Близкия изток става все по-противоречива. Ето, например, ситуацията в Мали: французите изпратиха войски, за да прекратят изстъпленията на ислямските фундаменталисти, на които самите те доставяха оръжие. Това буквално е патица, която молят да излети, като предварително са й откъснали главата.

От какво са предизвикани тези противоречия?

Необходимо е да разберете, че Франция отдавна вече не е свободна страна. Масовата емиграция от мюсюлманския свят доведе до това, че ние живеем в постоянен страх: как нашите геополитически или геостратегически интересни да не влязат в противоречие с ценностите на новите граждани. Губим независимост в съжденията, страхуваме се да не бъдем погрешно разбрани на нашата собствена територия. Днес ислямският фундаментализъм не е само религия. Той е политика. Политики-религиозни групи с ислямски произход се опитват да променят френските закони, така че те да отразяват техния начин на живот, техните възгледи, които са съвършено различни от нашите. Французите се  опитват да се противопоставят. Но те са предадени от своите елити, които са в плен на политически коректните заблуди. А в това време в страната има все повече хора, които изповядват ценностите на ислямския фундаментализъм, които са в противоречие с индивидуалната и обществена свобода. В частност, нараства притокът на емигранти от Магреб. Докато на въпроса за националната принадлежност жителите на френските предградия продължават да отговарят с „аз съм мюсюлманин“, няма как да възродим френското величие.

Какво мислите за кризата в Еврозоната?

Кризата в Еврозоната не е катастрофа, не е цунами, не е ураган, който изведнъж връхлетя европейските страни. Тя е следствие от доста тежки политически и икономически грешки зад които стоят големи банки и корпорации, а често и държави, които до неприлични размери раздуваха своите дългове. Това е изкривяване по посока на финансовия сектор. Съединените щати, които заради долара придобиха привилегировано положение в световната валутна система, напълниха планетата с виртуални пари, създаваха финансови балони, които убиват реалната икономика, работните места. И сега банките и финансовите институти предлагат на самите граждани да „платят за кризата“. Видяхме това е Кипър. Това е истинско ограбване по европейски. Европейските елити до корен са купени от глобалистките лобита и не желаят да се съобразяват с интересите на народа. У нас всеки ден изкача някое гръмко корупционно дело, в което се оказват замесени съдии, висши чиновници, министри… И мисля, че това е само началото.

Мнозина в Европа смятат, че кризата ще позволи на Германия да построи „Четвърти райх“…

Аз заемам доста умерена позиция и не съм склонна да демонизирам Германия. Федералната република защитава своите интереси, а всяка страна има това право. Единственото, което не разбирам е защо ръководителите на френската държава не правят същото. И когато националните интереси на Франция противоречат на немските, Париж постоянно отстъпва пред Берлин. А нали ние сме независима страна и не трябва да позволяваме на мадам Меркел да ни диктува условия. Вижте как се държи Вашингтон.

 „Одноко“ Интервю на Александр Терентиев-Мл

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=6803

Posted by on авг. 8 2013. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.