ЛЮБЧО ГЕОРГИЕВСКИ: ВМРО-ДПМНЕ ПРОКАРВА АНТИ-БЪЛГАРИЗМА В МАКЕДОНИЯ ДНЕС

Liubcho GeorgievskiСТРАНАТА САМА СИ СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИТЕ С БЪЛГАРИЯ

В МАКЕДОНИЯ ИМА СЕВЕРНОКОРЕЙСКА НАКАЗАТЕЛНА СИСТЕМА

Любчо Георгиевски е роден на 17 януари 1966 г. в Щип, Република Македония. Министър-председател (1998-2002 г.) и първи вицепрезидент на страната след обявяването на независимостта  й през 1991 г., председател на партията ВМРО-ДПМНЕ от нейното основаване до май 2003 г. и настоящ председател на ВМРО Народна партия. През юни 2006-а Георгиевски придобива българско гражданство на основание на български произход.

Дали Македония си създава сама проблемите с България ?

Абсолютно! Македония вече 20 години не може да отърси от югославската схема спрямо България. На мен ми е тъжно, че това, което бе нашата борба срещу СДСМ, срещу този ирационален антибългаризъм от началото на 90-те години на 20 век, който днес се прокарва от ВМРО-ДПМНЕ. Партията, която е наследник на ВМРО и партията, която до ден днешен има най-голямото българофилско крило в своите редици. Там има поне 20 висши функционере на ВМРО-ДПМНЕ, които аз помня като много големи българофили от моето време. Така че за мен това е една парадоксална ситуация. Аз наистина не знам колко точки и рейтинг им носи това и не знам дали тези 3-4 процента си струват загубите, които получаваме в международен план. Ние водим глупава външна политика спрямо България, която с две-три думи може да бъде най-големият защитник в международната ни интеграция. Ние я направихме съюзник на Гърция и от 1:0, сега имаме 2:0 срещу нас. Проблемът с България може да се реши бързо и смятам, че може бързо да го приключим.

Дали Македония е земя заложник на политически инат, страна на политически затворници и на медиен мрак?

От всичко по нещо. Демокрацията е първото нещо, за което ВМРО-НП ще се бори. За съжаление, в Македония се осъществява наказателна политика. Имаме високи санкции (глоби), с които хората се държат под контрол и в определено време се изнудват. Ще видите сега на изборите колко глоби от 2000, 3000, 5000 евро ще бъдат опростени, а тези хора ще трябва да привлекат по 100-200 гласоподаватели, срещу тях други ще си платят глобите.

Ние имаме севернокорейска наказателна система. Македония е страна, където за престъпление, което не е убийство, има изречена доживотна присъда. Македония е единствената държава, където таксиджиите, които возят нелегално се наказват с 12 години затвор. В Италия за такова престъпление наказанието е условно. Ние сме единствената държава, където присъдата за укриване на данъци е над 10 години. Днешните наказания за укриване на данъци не са като тези от времето на Ал Капоне, има други начини – да си платите данъка, а затворът да е символичен. Ние имаме противоположна политика – фирмата я съсипвате, собственикът се праща в затвора, а държавата не може да върне парите. Напълно безсмислено.

Интервю на Катерина Гетева за в. „Свободен печат“

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=9279

Posted by on апр. 11 2014. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.