Лорд Пади Ашдаун: ЕС замита проблемите под килима и те само се трупат

Paddy Ashdown shapka v BBC mai 2015Изядох си шапката, както и бях обещал, казва още либералният лидер.

Пади Ашдаун (1941) удържа обещанието си и в телевизионно студио на ББС изяде шапка. Разбира се ставаше дума за торта. Обещанието му беше, че ако прогнозите му за изборите не се сбъднат ще си изяде публично шапката. Ашадаун беше шеф на предизборния щаб на либерал-демократите, които претърпяха катастрофална загуба на британските избори през май 2015. Лордът е добре познат на Балканите, като върховен представител за Босна (2002-2006). Ашдаун е бивш офицер от британското разузнаване, депутат (1983-2001), лидер на либерал-демократите (1988-1999). Той е един от най-яростните защитници на военните удари срещу Югославия през 90-те години на ХХ век. Полиглот.

Paddy Ashdown i kilta

Защо преди изборите обещахте, че ще си изядете шапката?
Става въпрос за английска фраза. Всички, дори онези, които правеха социологически прогнози за изборите, не вярваха в тях. И си го казваха. Дори един Кембъл, който обеща, че си изяде килта (шотланските поли  Бел. ред.), ако Шотландската национална партия не вземе 58 мандата в британския парламент. А те взеха 56… Притеснително!  Консерваторите заиграха на картата на страха и изкараха гласове. И преди изборите знаех, че този риск съществува, но реших да окуража либералните избиратели да гласуват за нас…

Какви последствия за ЕС може да имат изборите?
Много съм притеснен по този въпрос. Европа се зарови в своята мъка, не знае какво да прави с проблемите, които има в къщата си, те се замитат под килима и само се трупат. Държим се крайно глупаво и нищо не сме научили от миналото. Моята Великобритания е изправена пред големи предизвикателства. Шансовете Шотландия да обяви независимост сега са много големи. Руската икономика върви надолу, вътрешните й проблеми са огромни. Единственото, което остава на Путин е да показва мускули пред измислени врагове. Превръща Русия в опасна военна машина.

Интервю на С. Наумович. В. Аваз (Босна) / със незначителни съкращения/

31 май 2015 г.

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=11704

Posted by on май 31 2015. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.