Котката на Скрипал отмъщава на Британия. Готически фейлетон


Новината за поредната химическа атака срещу Британия  хвана всички неподготвени.

Двама граждани, напомням, бяха намери в безсъзнание в една от къщите в Еймсбъри. Отначало предполагаха, че те са се отровили от наркотици, за което косвено сочи разсипаният навсякъде бял  прах и свитите на тръба пет фунтови купюри. Но след разговора на Скотланд Ярд с министъра на външните работи на Великобритания Борис Джонсън беше установено, че нещастниците са отровени от нервно-паралитичното вещество  „Новичок“. При това  Скотлънд Ярд засега не знае, по какъв начин пострадалите са отровени от това вещество, тъй като Борис  е бързал за обяд и не е уточнил.

МВнР на Русия ще се накани ли най-сетне да озвучи няколко думи на Лавров вече на официалното изявление на Лондон, както заместник- вътрешният министър на Великобритания Бен Уолъс съобщи, че по предварителни данни, инцидентът в Еймсбъри не е бил „руска атака“, макар това да е бил руският „Новичок“.

По-късно пред журналисти изявление направи ръководителят на антитерористическото подразделение на Скотлънд Ярд Нийл Басу.

— На незначително разстояние от пострадалите са били намерени съвсем свежи и ясни следи — съобщи той.

— Мъжки или женски?— попита тревожно журналист от Reuters.

Британският силовак някак си странно погледна в залата и отговори почти шепнешком:

— Това бяха отпечатъци от лапа на голяма котка!

На следващата сутрин британските вестници излезнаха със заглавието „Втората котка на Скрипал отмъщава за другаря си и морските свинчета!“ и започнаха да се надпреварват да публикуват съобщения за странни случаи на отравяния, покрили Британия за последната семдица.

Както се оказа, Солсбъри и Еймсбъри не са били единствените населени места с пострадали от „Новичок“.

Шафтсбъри. Масово отравяне на посетители в местния пъб, гледащи по телевизията влизането на отбора на Англия в плейофите и подкрепящи своя отбор без истерии, безумия и футболно издивяване, както някои, а със здрави емоции на радост, като европейци.

След края на мача хората са излизали от пъба и внезапно падат наблизо, не можейки да стоят на краката си.  Очевидци твърдят, че сутринта са забелязали край пъба голяма котка, която с нещо е пръскала  входната врата, вдигайки опашка.

Хазелбъри, Нетербъри. Навсякъде аналогични необясними случаи: мачът на отбора, а след това масова загуба на координация,  а често и на съзнание.

Ослбъри. Местeн жител e бил докаран в болницата в състояние на безсъзнание. Идвайки на себе си, той съобщи, че мирно е пушил марихуана в една пресечка, когато към него е дошла голяма котка и е попитала  как да стигне до библиотеката. След това той нищо вече не помни.

Британия е обладана от паника, особено жителите на  градовете, чийто названия завършваха на „бъри“. Хората започнаха спешно да напускат своите уютни места, отдалечавайки се от котките.

Възрастна дама от Спетисбъри с помощта на семейния револвер отвоюва своята любима сибирска котка от разярената тълпа, желаещи да линчуват „руския убиец“, след което, размахвайки оръжието, заяви, че нейната котка, за разлика от британските политици е истински мъж и джентълмен и наистина е по-умен от всички членове на палата на лордовете взети заедно. Тълпата веднага се превърна в толерантни европейци, дружно се съгласи с нея и поднесе извинения на котката.

Всичко напълно се успокои, когато Петър Алексеевич Порошенко, странно се усмихна и намигайки на някого невидимо, заяви, че княз Владимир е покръстил Украйна и въобще е бил непоколебим привърженик на европейската интеграция на Украйна и нейното влизане в НАТО.

Британците решиха, че заразената с „Новичок“ котка на Скрипал по някакъв начин е пресекла Ламанша и сега съдейки по яркото изказване на президента на Украйна, обилно сее нервно-паралитична зараза на материка.

Ние се свързахме с нашите източници в правителството на Украйна относно предмета на  изказване на украинския лидер и получихме кратък коментар: „Това е катерица. Полярна лисица“.

Котка, катерица, полярна лисица. Колко странно е всичко това.

Боже, пази кралицата и Петър Алексеевич!

Игор Романович, автор на блога Green Tea
06.07.2018 г.
Назаем от РИА Новости


Превод от руски: Борислав Ангелов

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=13719

Posted by on юли 6 2018. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.