Как са гласували българските евродепутати по Резолюцията за отношенията между ЕС и Русия?

На 12 март 2019 г. в гр. Страсбург на свое заседание Европейският парламент проведе гласуване по  Резолюция относно състоянието на политическите отношения между ЕС и Русия  От текса на резолюцията според евродепутатите Русия не може да бъде считана за „стратегически партньор“, призовават да се приеме допълнителни санкции срещу Русия, също така смятат, че Северен поток 2 може да засили зависимостта на ЕС от вноса на руски газ и да застраши вътрешния пазар на ЕС. Това става ясно накратко от съобщението за пресата на интернет страницата на Европейския парламент.

Как гласуваха българските евродепутати? От VoteWatchEurope става ясно, че БСП и ВМРО са били против, Николай Бареков и Владимир Уручев (ГЕРБ) са се въздържали, Емил Радев (ГЕРБ) не еучаствал в гласуването, докато останалите 4 евродепутата от ГЕРБ, както Светослав Малинов (ДСБ) и всички от ДПС са гласували в подкрепа на резолюцията. Тоест от 17 представители в ЕП от България: „За“ са гласували – 9; „Против“ – 5, с „Въздържал се“ – 2 и 1 не е участвал във вота.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16148

Posted by on мар. 13 2019. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.