КАКВО ПРАВИМ НИЕ, КОГАТО МАКЕДОНИЯ Е НА ПРАГА НА СОЦИАЛНА И ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА?

Roj IvanovВ Македония се очакват редовни президентски избори. Предсрочни парламентарни бяха поискани от албанската партия във властта. Това означава политическа дестабилизация и по югозападната ни граница. Българо-турската граница е изложена на постоянен натиск от страна на нелегални емигранти, а Турция действа все по-агресивно спрямо България, както се видя от намигването  на турския външен министър към мюсюлманската общност при посещението му у нас.

Проблем в Македония е свързан с един арест в далечна Индия. Правителството на Груевски залагаше големи надежди основно на един чуждестранен инвеститор, който беше представян като панацея за социалните и икономически проблеми в страната, които може да реши чрез мащабни инвестиции – построяване на европейския Лас Вегас – царството на хазарта в Свети Наум. Става въпрос за индийския милиардер и собственик на Сахара груп – Субрата Рой. На 28 февруари олигархът беше задържан по заповед на Върховния съд на Индия с обвинения за фалшиви акции за 3.9 милиарда. Големият инвеститор не е успял да върне милиони на свои вложители, независимо от разпореждането на съда. Очевидно голямата надежда за икономически подем на закъсала Македония отива във фризера.

Редицата от факти дават основание за безпокойство от българска страна. Големият въпрос е какво да правим в създалата се ситуация и как да защитаваме и прокарваме собствения си интерес, който може да противоречи на този на големите столици.

Автори: Борислав Ангелов, Калоян Методиев

Roj Gruveski SkopijeОбщество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=8963

Posted by on мар. 1 2014. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.