Какво общо има ВМРО – БНД с историческата организация ВМРО, създадена от дедите ни?

Arhivni dokumentiДекларация – протест на потомците на македонските воеводи и комити

Уважаеми госпожи и господа,

            Обръщаме се към вас като потомци на онези , които създадоха през далечната 1893г. ВМРО, наследници на воеводи и комити на същата тази българска организация. Тази декларация е израз на нашия граждански и чисто човешки дълг да запознаем българското общество, а и българите, живеещи в днешните предели на Република Македония с една 27- годишна лъжа. Историческата ВМРО, създадена от нашите предци бе унищожена по време на комунистическия режим, а нейното имущество разграбено от доверени лица на свирепата българска комунистическа партия. С недоумение следим предаванията в българските телевизии, където група лъжци , начело с Красимир Каракачанов, агент на Държавна сигурност, Ангел Джамбазки и други заблуждават обществеността, че ПП „ ВМРО – Българско Национално движение“ е правоприемник на организацията, създадена от нашите предци. Заявяваме ясно, че тази организация няма нищо общо с историческата ВМРО. Нещо повече – тя е регистрирана по фирмено дело 1/1953г. на комунистическия Съюз на македонските културно-просветни дружества на главорезите Лев Главинчев и Христо Калайджиев, които вземат активно участие при разстрелите на оцелели дейци на Вътрешната македонска революционна организация и изпращане на други по лагери и затвори след преврата от 09.09.1944г. Агентът на Държавна сигурност Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и цялото обкръжение около тях продължават да заблуждават българската общественост, че техният фалшификат на Пиротска 5 е правоприемник на историческата ВМРО. Това е гавра с паметта на онези дейци на македонското революционно движение, които са отдали живота си за българската кауза . Фалшификаторите на историческата ВМРО присвоиха имотите на историческата ВМРО и на бежанците от Вардарска и Егейска Македония . Днес те се намират в частната фондация на Красимир Каракачанов „ ВМРО“.

not-akt

Питаме:

  1. До кога лъжците и измамниците от фалшификата на историческата ВМРО, представящи се за „патриоти“, ще заблуждават българското общество, че ръководят правоприемник на историческата ВМРО?
  2. Кога най-после българският съд и компетентните органи ще проверят как е създаден и регистриран фалшификатът на историческата ВМРО ?
  3. Защо все още не е направен пълен финансов одит на управляваните от частната Фондация „ВМРО“ имоти в цяла България?
  4. До кога управляващите в България ще пазят позорния „неутралитет“ по отношение създаването на фалшификата на историческата ВМРО и подкрепата на нейните лидери, които нямат нищо общо с каузата на нашите прадеди и деди ?

Настояваме да се направи пълна справка за македонските братства, създадени в България и да се предприемат стъпки за тяхното възстановяване !

Дори държавата да не обърне внимание, призоваваме всеки честен и почтен български патриот да се опита да противодейства като даде публичност на тази наша декларация и посредством социалните медии ИСТИНАТА да стигне до максимално голям брой сънародници.

Да пребъде във вековете делото на дейците на историческата ВМРО, нашите деди и прадеди! Да живее България!

Георги Мълчанков, внук на неврокопския войвода от ВМРО Стоян Мълчанков

проф. Атанас Попов, внук на неврокопския пунктов войвода на ВМРО Атанас Попов

Александър Дърводелски, председател на Българския национален фронт (САЩ), потомък на българи от Ново село, Щипско (дн. Македония)

Борис Тодев, правнук на воеводата от ВМРО Радон Тодев

6.10.2016 г.

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=13312

Posted by on окт. 6 2016. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.