Италианската розета за първи път в България

На 7 октомври 2017 от 18:00 ч. до 20:00 ч. Rosetta ще предложи на любителите на италианската кухня и култура дегустация на традиционната италианска розета, представена по модерен начин в първото си заведение в Sofia Ring Mall (до киното).

Розета идва от Рим, но е популярна в цяла Италия. Това са хлебчетата с форма на роза, обикновено напълнени с продукти, приготвени по различни рецепти – солени или сладки. Брандът Rosetta ги усъвършенства с техниката за готвене във вакуум при ниска температура, известна с френския термин “sous vide” и използвана в ресторантите със звезди от Michelin.

Професионалните готвачи на Rosetta подбират най-добрите съставки и приготвят храната в Италия – всичко идва в София вече готово и автентично. Продуктите на Rosetta съчетават италианските традиции и иновативната гурме кухня. Това прави възможно хапването на бързо да бъде качествено и по-здравословно.

Въпреки че италианската кухня вече е добре позната у нас, Rosetta успява да изненада с нови продукти. В Rosetta в Sofia Ring Mall може да се опита истински занаятчийски сладолед, сервиран в … розета! Тук могат да се намерят качествени италиански вина и бири – отново на изненадващи марки от Сицилия и Фриули, кафе от Тоскана. А също и освежаващата комбинация, популярна в Италия: бира с лимонада от цитрусови плодове.

На събитието, посветено на ценителите на добрата кухня, Rosetta ще организира и фотоконкурс с награди – вечеря за двама във второто си заведение, което отваря врати през октомври.

Втората Rosetta се намира в центъра на София зад Съдебната палата. Тя предлага същата концепция и продукти, но предоставени на по-голяма площ в уютното пространство на архитектурен паметник на културата.

Бележки за редактора:

Rosetta е проект на Capecchi S.p.A., Рим. Компанията е водеща в сферата на кетъринга за централна Италия повече от 50 години. С този проект тя отваря собствени заведения и става представител на истинската италианска кулинарна традиция по света.

За повече информация:

Олга Георгиева Event Manager Мобилен: 0876 46 77 67 Телефон: 02 86 99 210Интернет страница: www.seven-ways.com, www.rosettaifc.it Е-мейл: info@seven-ways.com 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=13586

Posted by on окт. 4 2017. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.