Илияна Йотова: Извънредното положение не е, за да всява паника, а за да спасява от паника.

Илияна Йотова снимка: Фейсбук

Общество Нет публикува статуса на вицепрезидента Илияна Йотова във Фейсбук относно приетото от Народното събрание извънредно положение в борбата срещу разпространението на коронавируса:

Днес Министерски съвет правилно реши да предложи на Народното събрание въвеждането на извънредни мерки. НС правилно реши да ги гласува. Министърът на здравеопазването правилно издаде заповед да влязат в сила. За неопределено време ще живеем различно, с други правила и трябва да свикнем с тази мисъл.

Спорът не е дали страната трябва да бъде в извънредно положение, а как то да даде най-добрите резултати. Извънредното положение не е, за да всява паника, а за да спасява от паника.

Подкрепям извънредните мерки, защото:
* Страната е в криза, чийто край трудно може да се предвиди.
* Защото изходът са верните и навременни решения за справяне в конкретната ситуация.
* Защото още по-важно е управлението на кризата от всички страни – от предотвратяване на нови огнища на зараза до лечението на вече пострадалите.
* Защото синхронът на институциите е задължителен, да работят заедно и да взимат силни и смели решения.
* Защото сега най-ценни са лекарите, сестрите, медицинските служители. Хората в бели одежди ще се справят с вируса. Познавам ги и им вярвам. Няма здравна система, която може да издържи в такава криза, ако не я защитим със собствената си отговорност.
* Защото извънредните мерки трябва да стигнат до най-малкото село и да се гарантира здравна сигурност на всеки български гражданин и всеки да има достъп до здравна помощ.
* Защото местните власти са решаващи за ограничаване на кризата.
* Защото специални мерки са необходими за най-слабите, най-уязвимите. Самотни възрастни хора, хора с увреждания, хора в отдалечените райони.
* Защото от още повече внимание се нуждаят семействата на заразените пациенти и те трябва да знаят, че не са сами.
* Защото за мнозина българи всеки неработен ден намалява драстично доходите. Затова е наложителен национален фонд за подпомагане на най-засегнатите.

Защото сме българи. Защото можем да бъдем единни пред лицето на кризата.
Защото можем да се справим!

13 март 2020 г.

Назаем от https://www.facebook.com/IlianaIotova/posts/3344262218922678

Общество.нет (цитирането на автора, блога и активните линкове са задължителни)

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук;  Туитър и Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16648

Posted by on мар. 13 2020. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.