Зигмар Габриел: Турция и Европа се нуждаят една от друга и президентът Ердоган го знае

Нека поговорим за темата Турция. Беше взето решение за изтеглянето на германските военни от базата Инджирлик, а разузнавателният самолет да бъде преместен в Йордания. Дали това е ново дъно в германо-турските отношения?

 

Не. Най-ниската точка беше, когато ни обидиха, че сме нацисти. Надявам се, че мегафонната дипломация свърши. Това не може да се повтаря. Освен Инджирлик, за мен е ясно, че ние не може да разполагаме германски войници на места, където немските депутати нямат право да ги посещават.

 

Виждате ли някакъв напредък в случая с журналиста Дениз Юсел, германо-турски журналист, който от 100 дни е в единична килия в Турция по обвинения в шпионаж?

 

За съжаление, все още не. Разчитаме  Европейския съд по правата на човека в Страсбург да вземе бързо решение по случая Юсел, което те казаха, че може да стане. И че турската страна също ще приеме и приложи това решение.

Защо турският президент Ердоган, с когото се срещнахте в Анкара, трябва да го прави?

Защото досега Анкара работи добре със съда. Турция и Европа се нуждаят една от друга и президентът Ердоган го знае. Можем само да се надяваме, че това разбиране скоро отново ще премине в конкретна политика. Случаят Юсел може да е едно добро начало.

Интервю на германския министър на външните работи Зигмар Габриел за сп. Шпигел (със съкращения)

Общество.нет (цитирането на изданието и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=13542

Posted by on юни 14 2017. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.