ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО ВЕЧЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА СВЕТОВНА ЕПИДЕМИЯ И КЛЮЧОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОС

На всеки 13 минути един човек ще е с диагноза рак заради затлъстяване

Затлъстяването се превръща в един от най-сериозните въпроси за развитите страни, а и не само за тях. Евтината и нискокачествена храна, заседналия начин на живот доведоха до бум на рака, диабета, сърдечните болести.  Това са заплахи за икономическото състояние на съответните общества и първостепенен политически въпрос.

В Чикаго се проведе конгресът на Американското общество по клинична онкология. Това е най-големият и влиятелен форум по онкология в света. Той изведа затлъстяването като „критичен изследователски приоритет“ оттук насетне.

Заради нездравословното хранене и заседналия начин на живот се очаква до 2035 година на 13 минути един човек ще развие рак заради проблеми с теглото.

На политическо ниво в Съединените щати вече се говори за пандемия от наднормено тегло, която става глобално предизвикателство.

Учените установяват, че няколко вида рак са свързани със затлъстяването. Д-р Дженифър Лигибъл от Университета в Харвард заяви: „Напредваме бързо в раковите терапии и лечения, но рискът е, че затлъстяването подкопава всичко това“.

Пушенето все още е най-големият раков причинител, но то много бързо се измества от наднорменото тегло.

Все повече правителства ще бъдат принудени да налагат данъци върху нездравословните храни като захарни изделия, газирани напитки и други, които родителите предпочитат заради ниската им цена.

Общество.нет (цитирането на автора, блога и активните линкове са задължителни)

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук;  Туитър и Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16368

Posted by on юни 4 2019. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.