ЖОРЖ ГАНЧЕВ: КАДРОВИЯ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА СЕГАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ИЗЧЕРПАН

АКО ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА НЕ БЪДЕ ПОКОРЕНА ОТ БЮРОКРАЦИЯТА И АЛЧНОСТТА НА СТАРИТЕ ЗАПАДНИ ОБЩЕСТВА – БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ШАНС ЗА ЕДНО МОДЕРНО РАЗВИТИЕ

Жорж Ганчев (с  рождено име е Георги Петрушев) е роден на 29 август 1939 г. в Пловдив. Учи в Спортната академия в България при Ференц Магяр. В началото на 60-те години емигрира в чужбина. Завършва Британската академия по фехтовка, Театралния институт Лий Страсбърг и Екперименталния филмов колеж Шеруд Оукс в Холивуд, Калифорния.  През 1970 и 1974 г. е световен шампион по фехтовка при професионалистите. В България е издадена автобиографията му "Жорж". Председател на Българския бизнес блок  /БББ/ от неговото създаване на 24 ноември 1990 г. Депутат в 37-то и 38-то НС. Оглавявал Комисията за радио, телевизия и съобщения. Разведен, с две дъщери. Жорж Ганчев е една от знаковите фигури на българския преход. Потърсихме го за интервю по случай 70 годишния му юбилей, който е през тази година.

1. Защо Жорж Ганчев днес страни от политиката?
Цяла Б-я отдавна знае,че се оттеглих грациозно и достойно от високия ешелон на политиката, за да дам нужния личен пример и път на младите, талантливите и НЕПОКВАРЕНИ български чада. Същите дълго чакаха ред, а много от тях загубихме в чужбина! Освен това, през 2001 народът ни даде на един доказан хитрец, жонгльор с неизпълними обещания и отдавна доказан неудачник 44% от своя вот. Приех шамара на СУВЕРЕНА като нормален ход на българската демокрация и се подчиних синовно, без да се обръщам назад.

2. Вакумът, който остана след изчезването на Бизнес блока не е ли според вас една от причините за появата на олигарси в политиката и то във всички партии?
Не само Сталинистките изчадия "Костов-Соколов-Григоров" работиха срещу нас по принципа "НЯМА ЧОВЕК – НЯМА ПРОБЛЕМ". (Макар, че същите използваха ВСИЧКИ мускули на ВЛАСТТА (срещу мен и БББ в 37 и 38-мото Н.С.)  Мушмороците в БСП им помагаха задкулисно със всички възможни средства. Да не говорим за Ахмед Демир Доган. Така пътя на ОЛИГАРСИТЕ в българската политика с отвори безметежно и завинаги. Човек който и до днес няма фирма в БГ, заплата, участие в директорски бордове, пенсия или връзки с върлуващата контрабанда, трябваше да бъде ликвидиран. (Както и оглавяваната от него партия.) Бяхме станали ПРЪТ в колелото на местните феодали и супер-богатите олигарси, които посягаха към властта и накрая я завзеха

3. Оценката ви за прехода?
Вместо да изградим правова държава с ясни цели 50 г. напред – – ние позволихме на една грозна КВАЗИ-ДЕМОКРАЦИЯ да разедини, озлоби и ограби народът ни и разори милото ни отечество. Липсата на мечтания от векове НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ (и съответна програма за постигането му), превърнаха милиони българи в заклети циници, безверници и ренегати. Да не говорим за квази-президенти, случайни хора, които сменяха идеите и принципите си като нощни кърпички. (Един даже искаше Латиницата да смени свидната ни "Кирилица" в България?!? Даже върна оригинала на нашата свещена "История Славянобългарская" на гърците. Шепата добре защитени от съда супер-богаташи, (с тяхната суетна показност и недоказан произход на капитала), изровиха пропаст между себе си и близо осем милиона разочаровани сънародници. С разбита армия, подкупна полиция, подвластни тайни служби и креещо-неконкурентни производства, повечето от тях попаднаха в лапите на живот "ден за ден" и латаргична обща депресия.

4. Кои според вас са положителните личности в политиката на прехода?
Най положителните хора през прехода бяха БЪЛГАРСКИТЕ ЕКСПЕРТИ. За жалост те още са подценявани, зле поставени и неосигурени. Вечно страдат заради политическите им душмани с техните безкрайни ПОРЪЧКИ, миражи, алчност и самовлюбеност.

5. А кои са демоните в този смисъл?
Питате за "ДЕМОНИТЕ" по време на прехода? От петролното ембарго на Югославия до днес, поне 1000 известни закононарушители трябваше да бъдат осъдени и заключени дългосрочно. Казах още през 1991 г. по всички медии, че народа ни като един трябва да изплаши избуялите бандитски групи а не обратното. Вече е късно! Същите са защитени от СИСТЕМАТА и станаха недосегаема част от СТАТУКВОТО. Воплите за Президентска държава и нова конституция са отдавна забравни.

6. Тази година имате юбилей, навършвате 70 години. Каква е равносметката за мъжа Жорж Ганчев?

Гордя се, че след седем бурни десетилетия не позволих на никой да погуби мечтите ми, или вярата в доброто, да не говорим за капацитета за уважение и възхищение към други. Опитах най доброто от любимите ми спортове, няколко вида изкуства, преподавателска дейност в най-елитните места по света, добри и талантливи деца, две достойни английски съпруги, с които още съм приятел, добра и вярна жена в България, успехи в политиката и оцеляване след три тежки операции – – СЛЕДСТВИЕ от същата. Гордея се с моето поколение и още успявам да желая добро всекиму.

7. Какво време  е за един мъж младостта – зрелостта и остаряването?
За мен и трите основни сезона на ЖИВОТА бяха пълни с изненади, стремежи, елегии, кардинални промени, непрестанна борба, успехи и поражения, себеизграждане и жажда за вътрешен растеж. Процеса не само че продължава на 70, но и се засилва ежедневно! Благодарен съм, че се родих Българин! Че още живея в интересна епоха и че изобщо ме ИМА на тази чудесна планета! Смирено благодаря на Бога, че ми даде шанс да комуникирам с толкова интересни хора, животни и събития по всички ширини на света. Че духовната част от мен още ме направлява. Че още се развива и ме мотивира да правя добро на други. Намирам цикъла "От земята към апогея на възраста и обратно в земята" за най-нормалното нещо в природата.

8. От висотата  на годините и опита си какво бихте посъветвали младите?
Продължавам да поощрявам РОДОЛЮБИЕТО и ЛЮБОРОДИЕТО на младите в България. Тяхната вяра в себе си, национална памет, култура, изкуство и традиции. Също отказването на цигарите, алкохола и дрогата при някои, както и мудните им работни навици. Напътствам ги към здравословен живот и многостранни интереси.
От плеадята световно известни мои ученици, (които още контактуват с мен), се открояват Дейвид Хейман (продуцента на 7те филмите "ХАРИ ПОТЪР", който би по приходи и качество ТИТАНИК с първият си филм и Чарлс и Дейвид Винклер, (продуценти на "РОКИ". Също зет ми Джон Ланкшиър, бивш отборен шампион на Великобритания, изградил свои рекламни агенции по света, актьора Ричард Чембърлейн, Брюс Дикинсон (солиста на Айърн Мейдън), Лорд Джослин и трима други шампиони по фехтовка на Великобритания, както и дъщеря ми Силвана шампион на сабя за жени на САЩ – 1988 г.

9. Как виждате бъдещето на България?
Най големият ми кошмар е мисълта за ДЕМОГРАФСКИЯТ СРИВ на моя любим народ. Смаляването на същия до стадий окончателно РАЗМИВАНЕ с "приходящите" в страната на Ботев и Левски. Моля се Богу компютрите и новите технологии да не затрият живеца и духовността на следващите българи!
Ако Обединена Европа не бъде покорена от бюрокрацията и алчността на старите западни общества –  България ще има шанс за едно модерно развитие. Но има и много КАПАНИ, които още не са осъзнати от нашите водачи. Дано се научат да казват НЕ на запада за неща, които не са добри и приемливи за българите като цяло!

10. Прогнозата ви за изборите?

Изборите ще бъдат СКЪПИ, донякъде фалшифицирани, неравностойни и незадоволителни за огромен брой хора. КАДРОВИЯ и интелектуалния потенциал на сегашната политическа класа е изчерпан. ПРОСТОТИЯТА не прави вече впечатление и избирателите могат да направят груби грешки. Дано не съм прав!

 


Последни интервюта:

ГРИГОР ЛИЛОВ: В МОСКВА СЕ КОРЕНИ СИЛАТА НА ДОГАН

БОЖИДАР ДИМИТРОВ: ПРЕХОДЪТ БЕШЕ ЗАДАДЕН ПОГРЕШНО

ПРОФ. МИЛАН МИЛАНОВ: БЪЛГАРИНЪТ ОБИЧА ДА ХОДИ СЛЕД ПОБЕДИТЕЛЯ

КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ: БСП ЩЕ БЪДЕ ФАКТОР В БЪДЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО

ГРИГОР МАЛЕВ: ПЕТ КУЦИ КОНЯ НЕ ПРАВЯТ ДВЕ НОРМАЛНИ МАГАРЕТА

ВЕСЕЛИН БОНЧЕВ: СЛЕД ИЗБОРИТЕ ОСТАНКИТЕ ОТ ДЯСНОТО ЩЕ СТАНАТ ТЛЕННИ ОСТАНКИ

АЛЕКСАНДРА ДЕЛОВА: КУЧЕТО-ВОДАЧ Е НА РАБОТА, ТО НЕ Е ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

ЕВДОКИЯ МАНЕВА: СЪМНЯВАМ СЕ ТЕЗИ ОТ СДС, КОИТО СА СРЕЩУ КОАЛИЦИЯТА ИСКРЕНО ДА ДЕЙСТВАТ ЗА КАУЗАТА

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=2238

Posted by on май 9 2009. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.