ЕЛЕОНОРА НИКОЛОВА: ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ И БОЙКО БОРИСОВ УПОТРЕБИХА МЪКАТА НА ХОРАТА


ЕЛЕОНОРА НИКОЛОВА е родена на 30 август 1950 г. в Русе. Завършила е специалност право. Работила е като Окръжен съдия. Бивш кмет на Русе. Депутат в 40-то Народно събрание. Заместник – председател на Единна Народна партия.  

 


Какво се случва с ЕНП (Единна Народна Партия) след учредителния конгрес?

Всичко е наред с Единна Народна Партия. Работим много усилено по създаване на структури в населените места. Навсякъде срещаме много мотивирани, много ентусиазирани и работливи хора, които имат желание да се включат и всъщност много екстремно, много усилено обикаляме страната. Има много желаещи да се срещнат с представители на ръководството на партията. Затова  работата ни е много динамична. Освен това като народни представители аз и Мария Капон имаме страшно много работа в Народното събрание, защото тук динамиката е висока и ние се стараем отговорно да изпълняваме ангажиментите си и да отговаряме на очакванията на хората.

 

Какво предвиждат промените в закона за обществените поръчки, които внасяте с Мария Капон?

Най – общо казано ние искаме прозрачност в тези процедури, които са дефинирани много мъгляво, най – вече по отношение на състезателния диалог и процедурата по договаряне, които по същество дават възможност на възложителя да изключи голям кръг от участниците и да остане само един участник, или няколко. Такава поръчка беше приложена по отношение на тримата братя. Виждаме там, че при фирма „Биндер” при огромния брой обществени поръчки фирмата се е състезавала сама със себе си. А това също е много голям  недостатък на изменението от 2006 година. Възможността да има състезание с един кон е нещо, срещу което бизнесът много горчиво възразява. Нашите предложения са и при изработването на заданието и при избора на процедура –  да бъде открита или да бъде от този тип. Освен това за нас е много съществено и важно да се възстанови съдебния контрол, който сега в момента не съществува. Актовете по възлагането и по конкурса се обжалват пред комисия за защита на конкуренцията, която по същество е друг тип административен орган.

 

Как ще коментирате ловния излет на Георги Първанов на 1 март?

Аз мисля, че тук имаше две лица, които се опитаха да употребят мъката на хората, от една страна г-н Първанов, който така двулично твърдеше на 3 март, че почита паметта  на Братята Освободители и на нашите Опълченци, но от друга страна пък видяхме, че времето до 3 март е запълнил с други по-приятни занимания. В другите нормални цивилизовани държави държавните ръководители са до пострадалите, до техните близки, указват чисто човешка подкрепа и съпричастие. При нас тя е лицемерна и само така се отбиват протоколни номера. Мисля, че много интересно трябва да дефинираме и поведението на софийския кмет, който беше запазил само за себе си привилегията от страна на ГЕРБ да критикува президента. Той взе, че го критикува точно в едно негово неотменимо право, това е държавният протокол. Мисля, че тези преигравания  и  лично поведение по никакъв начин не показаха на обществото ни, че нашите държавници са  близко до хората в тежки изпитания.

 

Отношенията Ви с ГЕРБ днес?

Отношението ми с ГЕРБ е като към всички останали политически субекти. ГЕРБ се е ситуирал в дясно и дава такава заявка. Съществено е, че има много широка обществена подкрепа, всъщност коалициите следизборно ги правят не партиите, правят ги избирателите. За всички случаи ние априори изключваме взаимодействие с представителите на Тройната коалиция, но що се касае до партиите ситуирани в център – дясно след едни избори, разбира се, че българският народ и  българският избирател ще определят какви коалиции са възможни.

 

Прогнозата Ви за парламентарните избори догодина?

Разбира се, че ЕНП ще се явим на тях. Ние и за това се създаваме като партия година и половина по – рано, за да имаме възможност да се подготвяме за явяване на парламентарни избори.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ГЕН. АТАНАС АТАНАСОВ: БСП И ДПС ЩЕ СЕ ЗАДАВЯТ ОТ КРАЖБИ

ДИМИТЪР НАЙДЕНОВ – ДЖИМИ: ИЗБОРИТЕ ГИ ПЕЧЕЛЯТ ПОЛИТИЦИТЕ, ГУБЯТ ГИ PR-те

ПЕТЯ КАБАКЧИЕВА: НДСВ ЩЕ СЕ РАЗЦЕПИ НА ИЗЧЕЗНАЛО ДВИЖЕНИЕ И НА СИМЕОН ВТОРИ

КАЛОЯН МЕТОДИЕВ: В БЪЛГАРИЯ НИ НАТРАПВАТ ТОТАЛИТАРНА ДЕМОКРАЦИЯ

ЮЛИЯН ПОПОВ: ПРЕЗИДЕНТСКА ПАРТИЯ БИ БИЛА ГРЕШКА

 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=862

Posted by on мар. 7 2008. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.