ЕВРОПЕЙСКАТА ЛЕВИЦА БЕЗСРАМНО СЕ ЗАИГРАВА С ИСЛЯМСКАТА ИДЕОЛОГИЯ

David_RubinДавид Рубин е бивш кмет на израелския град Шилон. Основател и президент на Шилонския израелски детски фонд. Автор е на много книги, сред които „Мир за мир“ и „Ислямското цунами“. Текстът е публикуван на блога на автора.

Продължаващият възход на различни десни партии в Европа, често иронично отхвърляни като „крайно десни“ и дори „нео-нацисти“ от техните опоненти, вече е ясна тенденция, която продължава години наред и със сигурност вече сила, която трябва да се включва в сметката. Те имат много яростни критици, включително някои лидери от европейската еврейска общност, но дали тези критици не стигат твърде далеч в своите обиди?

Подобен повсеместен критицизъм пренебрегва множество положителни страни на това предимно анти-ЕС и анти-емигрантско движение, което с основание е загрижено за опасният ръст на ислямското население, ислямското влияние, и, разбира се, ислямския тероризъм в Европа. През последните години се забелязва и огромен ръст на престъпления като изнасилвания и инициирани от мюсюлмани антисемитски атаки в европейски градове. Това е придружено от претенции за въвеждане на Шариата – този потиснически ислямски закон, който, например, задушава всяка друга религия освен исляма, легализира биенето на жени и иска рязане на ръце за крадците.

По време на последното си турне в Швеция, имах привилегията да се среща в шведския парламент с няколко лидери на шведските демократи, единствената партия в Швеция, която се опитва да се бори с ислямската демографска заплаха в тяхната някога мирна и приятелска държава. Водихме задълбочени разговори за нашите две страни и бях много впечатлен от тяхната дълбока загриженост бъдещето им, което не изглежда добре. Нещо повече, аз бях поразен от тяхното искрено желание да разберат важността и ползата от това да са заедно със стабилния Израел, който се завърна в своята библейска, историческа земя, както и важността да се учат от наследството и културата на еврейския народ (например обрязването), които все повече са подложени на атаки в днешна Европа. Подобен истински интерес за взаимно разбиране и сътрудничество със сигурност не може да изрази от нео-нацисти. Положителните тенденции като тази трябва да бъдат приветствани и насърчавани.

Да, има много различни мнения сред десните партии в Европа относно Израел и евреите – от силно про-израелски до антисемитки, но трябва да се прави разлика между тези противостоящи си тенденции. При всички случаи, истинската заплаха за Израел идва от европейската левица, която постоянно потвърждава своя опасен анти-израелски уклон и безсрамно заиграване с ислямската идеология и други врагове на Израел.

Истинските притеснения, които подхранват възхода на дясното в Европа няма да изчезнат и само ще нарастват през следващите години. Може би е време ние в Израел трябва да изоставим старите стереотипи за дясно-ляво, които определят нашите отношения с различни движения в Европа и да се фокусираме върху изграждането на конструктивни отношения, да се изправим честно срещу проблемите. Когато направим тази базисна концептуална промяна ще можем да направим сериозни стъпки, за да направляваме целият европейски кораб към положителни отношения с Израел и евреите. Ако това стане, ще е добре също и за Европа.

Автор: Давид Рубин

Общество.нет (цитирането и активните линкове за задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=9580

Posted by on юни 2 2014. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.