ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ КАНДИСА ЗА ОГРАДА ПО ГРАНИЦАТА – САМО ТРЯБВА ДА СИ Я ДОСТРОИМ ДОКРАЙ

Cecilia MalmstromОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНА ОТ АФРИКА В ИТАЛИЯ  СА ВЛЕЗЛИ НАД 65 ХИЛЯДИ ДУШИ, 90 % ОТ КОИТО СА МЛАДИ МЪЖЕ

„Няма нужда България да бъде поставяна под мониторинг заради бежанците“, заяви комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом пред БНР. „Видяхме в България много, много сериозни усилия за справяне със ситуацията. Постигнат беше голям напредък въпреки продължаващия натиск от новопристигащи хора. Не е изключено да има и нови вълни от търсещи убежище, но смятам, че ситуацията в България е под контрол“, заяви еврокомисарят по вътрешните работи.

Това може да се тълкува като одобрение или най-малкото приемане на мерките от българска страна – ограда по границата, жива сила на браздата, която да не ги допуска да влизат на наша територия.

Комисията, която притискаше България да приема хора и да ги обгрижва, вижда чудовищните размери на хуманитарната криза в Италия. От началото на годината с лодки от Африка там са влезли над 68 хиляди души, 90 % от които са млади мъже, по данни на италианските власти. Европа е поставена пред инвазия.

Остава сега България да изгради оградата докрай – засега има едва 30 от общо 259 километра, а дотогава да задържи живата сила и да не се допускат на наша територия прииждащите нелегално и чрез трафикантски мрежи нови вълни емигранти.  Разбира се и процес на ускорено репатриране на нарушителите.

Според ЕК през 2013 България (наред с Гърция и Италия) е била от най-засегнатите страни – с висок ръст на търсещите убежище от Третия свят.

Общество.нет (цитирането и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=9853

Posted by on юли 7 2014. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.