Европейската комисия зорлем ще изгони британците от ЕС заради договорките с Турция

ES komisar

Британското обществено мнение буквално е на кантар по отношение на гласуването на референдума за излизане на страната от ЕС. Европейската комисия успя допълнително да вбеси едната група и вероятно да откаже гласуващи и от втората. Гневът на евроскептиците бе предизвикан от изказването, че Великобритания и останалите страни от Съюза (включително България) имат „морално задължение“ да приемат бежанците, които пристигат с лодки в Гърция, пише в. Дейли Експрес.

Еврокомисарят за бежанците Кристос Стилианидис заяви, че обръщането на лодките пълни с имигранти обратно към турския бряг или Либия „противоречи на ценностите на Евросъюза“.

Daily Express

Гъркът каза, че се ядосва, когато го питат, защо ЕС не приема австралийската система на връщане на лодките с нелегални имигранти към точките, откъдето тръгват.

Откровенията на Стилианидис дойдоха след като ЕС отвори широко вратите на Турция във връзка с бежанската криза. Европейските лидери, освен, че започват преговори за приемане на Турция в ЕС, позволяват и на 77 милиона нейни граждани да пристигат безпрепятствено на континента.

Британците не харесват и идеята Турция да получи 6 милиарда евро европейски пари, което със сигурност ще е тема в кампанията за Брекзит.

 19.03.2016

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=13084

Posted by on мар. 19 2016. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.