Европарламентът вече не е легитимен и трябва да се разпусне

Konchita Vurst v EvroparlamentaПромоции на Кончита Вурст може, а решение за нелегалните имигранти не може

Кризата с нелегалните имигранти, които нахлуват на територията на Европа, показа една основна слабост на европейските институции – тяхната непригодност за взимане на категорични, бързи и общо признати решения, когато нещата опират до сигурност. Европейският парламент, в който заседават 751 депутати и харчи годишно близо 2 милиарда евро, не прави изключение от това правило. Той прилича все повече на скъпо платена дискусионна седянка. През последните години институцията се използва повече за либерални циркаджилъци – кърмене в зала, изложби с тоалетни чинии, мултикултурни и еврофобски инициативи, официални промоции на Кончита Вурст за толерантност, декларации за демокрация за някоя страна в Третия свят и т.н.

Бежанската криза ясно демонстрира как отделни национални правителства, в случая на цяла Източна Европа ( без злополучното изключение България) обезсмислят гласувания на европарламента. В крайна сметка изпълнителната власт (оперативната) остана в ръцете на националните правителства и те сами поеха отговорност, а не чиновниците в Брюксел.

Европейските механизми не могат да сработват във времена на кризи. Те са в пожелателен режим при един утопичен, стабилен и мирен свят.

Кризата постави Европейския съюз в нова ситуация. Тя показа, че големите действат за себе си, а когато сгрешат търсят начин да наложат решението си върху останалите. Примерът с „бежанците“ е крещящ. Германия и Франция потърсиха солидарност за квотно разпределение, но под някои условия: образованите и християните при нас, а другите за вас.

Евродепутатите вече не са представители на общественото мнение и настроенията на гражданите на ЕС. Кризата промени баланса на силите. Необходим е нов състав на Европейския парламент, нова Европейска комисия и нов курс на Европа към Европа на нациите, която да се грижи за интересите на страните-членки и да скъса с мултикултурализма и неолибералната парадигма.

Антон Боянов

20 септември 2015

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=12255

Posted by on сеп. 20 2015. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.