Д-Р ИВАН ГЕОРГИЕВ: КИТАЙСКАТА КУЛТУРНА РЕВОЛЮЦИЯ СЕ ПРЕХВЪРЛИ ТУК

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕХОД НЯМАШЕ, ВСИЧКО БЕШЕ ПРОГРАМИРАНО ПРЕДВАРИТЕЛНО, КАЗВА ОЩЕ ПОЛИТИКЪТ НАЦИОНАЛИСТ

Иван Георгиев е роден на 21 Oктомври 1941 г. в София. Като ученик участва в създаването на Българската национално-радикална партия /БНРП/ през 1955 г. и е ръководител на младежката й организация. Целта на партията е да организира военен преврат и да освободи България от комунизма. След разкриването на партията от органите за сигурност   през 1957 г. е осъден на 5 години затвор, от които излежава 3. След обявената през 1962 г. амнистия записва да следва медицина. Многократно е бил задържан от Държавна сигурност. На 1 Септември 1983 г. отново е арестуван на работното си място. Благодарение на помоща на поета Венко Марковски процес срещу него не се образува. Д-р Георгиев работи в Медицинска академия от 1974 г. След промените от 1989 г. възстановява БНРП, като е неин председател до днес.

Господин Георгиев, като политик какъв анализ бихте направили на времето от 10 ноември 1989 г. до приемането ни в Европейския съюз?
Вие вероятно имате предвид така наречения преход. Преход фактически нямаше, но за такъв се говореше, за да се залъже обществото. Около три месеца продължи свободата – свобода на хората за политически изяви. Даваше се възможност за интервюта в медиите, изяви в телевизиите, за да могат различните политически партии да представят своите програми. След това се наложиха редица ограничения – телевизионното време от 7 мин. стана 5,  послед 3… Какво може да се представи за няколко минути?
Политически преход нямаше, подчертавам още веднъж, всичко беше програмирано предварително, извършено след завръщането на Луканов в България. Той имаше ясни инструкции от Горбачов. Държавна сигурност беше разделена на две – една част перестройчици, а другата със сантименти по миналото. Разбира се, перестройчиците с КГБ и ЦРУ успяха да осъществят този преврат, смъкнаха Тодор Живков и неговото обкръжение, и такива като Петър Младенов, Станко Тодоров и прочие взеха властта в ръцете си.
Аз съм бил няколко пъти на “Латинка” N 1 в апартамента на Николай Хайтов, който се намираше над този на Луканов. Той казваше така – “Eто тука се събрахме няколко пъти и под ръководството на Луканов се създадоха клубовете за гласност, клубовете за демокрация, които по-късно се обединиха в СДС.” В началото са се колебаели кого да сложат начело на СДС – изборът бил между Светлин Русев и Петър Берон. Петър Берон три месеца по-късно беше разкрит като агент на ДС и напред излезе доверената ръка на Людмила Живкова – Желю Желев, който непрекъснато твърдеше, че бил марксист /най-напред беше марксист-комунист, след това стана само марксист/.
Всичко, което се случваше, беше под контрола на ДС. А СДС се оказа една функция на новокапиталистите, които бяха членове на предишната ДС.
Когато ме арестуваха на 1 септември 1989 г. групата, която ме арестува, се водеше от Вилис Груйчев, агент на ДС. Същият този Груйчев до края на 1999 г. беше заместник директор на Националната следствена служба. Така че за преход не можем да говорим. Всичко това беше един глас, с който се приспиваше бдителността и се подтискаха емоциите на българския народ, пречеше му се  той наистина да се разправи с тези, които избиха хора без съд и присъда.
Сега, политическото националистическо пространство, след като ДС на няколко пъти ни предлагаше пари, /няма да цитирам имена/ те, от ДС, ни даваха пари и ние ги вземахме. Най-напред ни даваха 1000 лв., после 10 000 и след това 100 000 лв.,  с които аз обиколих цяла България с колеги. Последният път беше някъде през 1995 г.. Те платиха 35 000 лв. за залата в НДК и ние направихме конгрес. На него ни предоставиха 2-3 листа текст, който аз трябваше да прочета накрая. Текстът беше от хората на ДС. Между другото писателят Бончо Асенов осъществяваше тази връзка между тях и нас. След като аз не прочетох този текст, в който пишеше, че нашата партия тръгва по нов път, в сътрудничество с БСП и т.н., те спряха да се занимават с нас. Последният път, когато се опитаха да ни поставят под свой контрол, беше от хора, уж на СДС, а всъщност никаква разлика няма в програмата им – всички са за ЕС и т.н. От СДС един министър по спорта в правителството на Костов ми направи същите предложения, да влезем и ние в парламента, но и те пожелаха  от мен да направя конгрес, да махна всички мои стари сподвижници, трябвали млади хора и само аз да остана. Естествено ние не се съгласихме. И вече от там нататък пълно информационно затъмнение, забраниха ни нашата стопанска дейност и по такъв начин икономически ни свиха, така че преход няма, управляват старите муцуни.
Говорим тук за бизнесмни. Какви бизнесмени? Как изведнъж станаха такива? Как примерно един с една обикновена заплата изведнъж след 10 ноември ще има фирма?

Как ще анализирате политиката от влизането ни в ЕС до днес? Какво ни донесе членството?
След влизането ни в ЕС положението на народа ни се влоши крайно много. България е почти пред загиване, защото ЕС не е нищо друго освен една функция на Римския клуб. Ние трябва да подчертаем, че има програма и тя се осъществява така , както я програмираха евреите Ран и  Ъп, които дойдоха тук през 1990 г. Почти 60 % от тяхната програма е осъществена. Народът живее в мизерия. Унижените и оскърбени българи няма какво да ядат. Всичко се руши. Китайската културна революция се прехвърли тук. Особено одиозният Дянков, който разрушава БАН. Разрушава се цялото здравеопазване. Не може да не се отпускат  и спират лекарства за онкоболни, не може да се пренебрегват профилактичните прегледи. Затварят се болници, поликлиники, ценоразписи определят колосални суми за лечение. Унищожава се идентичността на  народите.

ЕС ли ни унищожава или самите правим това?
И Европейският съюз. Вече има брожение в някои държави. Вземете една Полша например, Испания, Португалия, Гърция, Ирландия.
Не може нашето животновъдство да се унищожава  напълно и ние днес например да внасяме свинско месо от някъде. След Ньойския договор през 1938 г. -1943 г.  България е най-големия износител на жито, на месо, на всичко, а днес ние внасяме. Ние нямаме български домати, пипер, картофи… нищо нямаме българско. Тютюнопроизводството също загива. При тази галопираща инфлация се държат заплати и пенсии на едно ниво! Как се живее с 270 лв., когато хлябът е 1,40 лв.? Искам да кажа нещо покъртително – видях учител, колега на майка ми, да рови в кофите за боклук  на ул.”Шишман”. Скрих се да не ме види. Учител, а не клошар! Това е ЕС! Донесе само глад, мизерия, болести.
На мой съмишленик за Нова година пожелах да сме живи и здрави през 2011 г., което в условията на управлението на ГЕРБ е много трудно, почти невъзможно.
ЕС е едно звено  от политиката за новия световен ред за установяване на световно господство. Планът беше да се създадат регионални обединения, които накрая да се обединят и да се създаде една световна власт.
ЕС източва икономическите резерви от страните, които се присъединяват. Това стана и с България. Затова ЕС е едно зло за нас. Този Лисабонски договор премахва  нашата независимост. Всъщност сме една колония на няколко бивши колониални държави, които осъществяват политика на неоколониализъм. Те не говорят за България като за държава, а за гранична зона.

Да говорим за управлението на Бойко Борисов…
Управлението на Бойко Борисов е всичко онова, което го казах  досега, и това, което се отнася за ЕС. Партия ГЕРБ беше създадена  и тя е член на Европейската народна партия, която официално е европейска, но тя е еврейска. Бойко Борисов като отиде в Израел си сложи кипа на главата. Първо  той е бил на специализация в МОСАД. След това той има индивидуални посещения в МОСАД. Коя структура би го приела на специализация, ако не е нейн агент? Вземете Николай Младенов – той е засечен с кипа пред Стената на плача в молитвена поза. Има и такива снимки. Бойко Борисов има и 6 месечен курс в КГБ.

Това, което говорите документирано ли е?
Да. Той беше охрана до края на живота на Тодор Живков. Смятате ли, че Живков би се доверил на кой и да е? Не, разбира се. И после, жената, която беше до него, Цветелина Бориславова, от къде има тези пари? Как става тоя номер?
Сега говорим, че уж някъде имало някакви променени гласове в СРС-тата, вкарвани текстове и т.н. Нищо подобно. Бойко  Борисов беше шеф на магистралната мафия от София до Ихтиман. Там събираше пари. Значи всичко това вече е ясно. Как може един старши пожарникар да управлява цяла държава? Той не я управлява. Правителството не е българско правителство, то е една колониална администрация, която изпълнява това, което се нареди от Брюксел. Каква е дейността на Борисов? Да ходи и да открива магистрали. Магистралите ядат ли се? Българинът умира от глад. Какво ще ми се хвали, че са го потупали по рамото и са му казали “Браво, ти построи магистрали!”. Много по-важно от това е да се стабилизира здравеопазването, образованието. 50 % от учениците са неграмотни, не могат да четат и пишат правилно. Това се дължи и на това, че се изравняват циганчетата с българчетата в училище. Циганчетата никога няма да се научат на български език, на история. Щото те и не могат. Значи има нов световен ред, където синедрионът /еврейско световно правителство/ стои начело. Какво значи Световна банка за развитие? Европейска банка? Кои са тези банки? Ротшилд, Морган, Дюпон…всичко е евреи!

Какво ще кажете за “Атака”, която стана най-близкия партньор на ГЕРБ?

Волен Сидеров е човек, който е изпълнител, изпращан тук-там. Най-напред беше в Независимия клуб за правата на човека заедно с Румен Воденичаров, заедно с когото извършиха преврат срещу “Илинден”. След това го изпратиха в СДС, стана главен редактор на “Демокрация”. Там пишеше яростни статии срещу националистите, в защита на Ахмед Доган тогава. После го изпратиха при Царя. И тъй като службите не успяха да овладеят националистическото пространство чрез  мене, изведнъж цъфна Сидеров. Осигуриха му всичко – 20.00 часа, най-гледаното време в телевизия СКАТ. Добре, значи издигнаха го. Сега обаче той се самозабрави. Започна да взима пари от всеки, който иска да се кандидатира от името на “Атака”. Всичко сега, което се отделя от “Атака” минава  към нас. Волен Сидеров къде беше преди 10 ноември ? И може ли да бъде сравняван с мен?

Как виждате президентските и местни избори?
Какво да кажа? Както виждате, авторитетът на ГЕРБ от 53 % падна на 34. А Сидеров с неговата “Атака” няма да направи и 4 %, и затова се държи здраво за ГЕРБ. Надява се с него да влезе в следващото Народно събрание.
Нашата партия  винаги се явява на такива избори. В страната имаме 220 структури. В момента имаме общински съветници и един кмет. Ще участваме в местните и президентски избори, ще излъчим наш кандидат.


ПОСЛЕДНИ ИНТЕРВЮТА:

МОМЧИЛ ДОЙЧЕВ: ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТ Е НЕТОЛЕРАНТНА ИДЕОЛОГИЯ, СЪЗДАВАЩА НОВИ КЛИВИДЖИ НА ОМРАЗА

ПРОФ. АНГЕЛ ДИМОВ: НАРОДЪТ НИ Е МНОГО ДОВЕРЧИВ

ГЕОРГИ АНАСТАСОВ: ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е ВЪВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ, А В НИСКИТЕ ДОХОДИ

ПРОФ. ТОЛЯ СТОИЦОВА: БЪЛГАРИНЪТ СЕ РАДВА КАТО НАРУШАВА ПРАВИЛАТА И СЕ ХВАЛИ С ТОВА

ВЕСЕЛИН ТЕПАВИЧАРОВ: ПРЕХОДЪТ БЕШЕ ДОГОВАРЯН МЕЖДУ ЕЛИТА НА СОЦИАЛИЗМА И ЗАПАДНАТА СИСТЕМА

ИВАН ГЕНОВ: ТОВА КОЕТО СТАВА Е ТЕАТЪР НА АБСУРДА

ИВАН НЕЙКОВ: КОЛКОТО ПО-МАЛКО ВНАСЯМЕ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ

ПРОФ. ЧАВДАР НИКОЛОВ: МИСЛЕЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ БИВАТ ИЗОЛИРАНИ

ЕВТИМ КОСТАДИНОВ: ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО ЖЕЛАЕ ДА ЗНАЕ КОИ СА СЪТРУДНИЧИЛИ НА ДС

ДОСТЕНА ЛАВЕРН: БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ Е СИВА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ЗОНА, КЪДЕТО ГАЛОПИРАТ ТРОЯНСКИ ЖРЕБЦИ

ДИМИТЪР ИВАНОВ: ИМА ЯСНИ АНАЛОГИИ МЕЖДУ КОМУНИЗМА И РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=3646

Posted by on фев. 6 2011. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.