ГРИГОР МАЛЕВ: ПЕТ КУЦИ КОНЯ НЕ ПРАВЯТ ДВЕ НОРМАЛНИ МАГАРЕТА

СДС ВЕЧЕ ВОДИ НАПЪЛНО ПАСИВЕН ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ

КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ ГЕРБ И БСП Е НЕВЪЗМОЖНА, КАЗВА ОЩЕ ДОКТОР МАЛЕВ

Доктор Григор Малев е роден през 1957 г. в Пловдив. Завършва медицина в родния си град. Магистър по управление в здравеопазването. Депутат в 37 НС. В периода 1993 -95 е председател на СДС – Пловдив. Председател на сдружение „Коалиция съюз на демократичните сили”. В момента е лекар в I AГ болница в София.

 

Доктор Малев, след споразумението за предизборна коалиция между СДС и ДСБ, смятате ли, че ще се получи едно широко  дясното обединение със силно влияние и присъствие в следващия парламент?
Ще започна с това, че Иван Костов реално глътна партия СДС. Предназначението на споразумението е да го направи народен представител. По отношение на разширението в дясното пространство бих казъл, че става въпрос за събиране на лидери, които по един или друг начин са цепили дясното и най-важното – отдавна са включени в черния списък на демократичния избирател.
Някога дядо ми казваше, че пет куци коня не правят две нормални магарета. Българският избирател е дал присъдата си спрямо тези хора – Софиянски, Бакърджиев… Костов заяви, че ще се коалира с БНД, ще покани и Яне Янев, човека-партия Праматарски и т.н.  Пълен цирк! За Яне Янев, който навремето хвърли димката в Пловдив на Националния съвет на СДС и принуди цялото ръководство да чупи прозореците на тоалетните, за да излезе, сега се смята, че мястото му е при десните. Независимо, че го наричат пощенска кутия на ДАНС.
Тук ще кажа, че ние от сдружение „Коалиция съюз на демократичните сили”  се стремим да съберем около нас не лидери, а онези редови хора, които водиха и побеждаваха в битките на СДС.
Трябва ли да се разбира, че по същество вие се разграничавате от СДС, независимо, че имате сходство в имената?
Разграничихме се, още когато беше издигната от СДС кандидатурата на червения принц Мартин Заимов за кмет на София. Тогава, вместо да гласуваме за него гласувахме за Бойко Борисов. Това беше алтернативата.
Какво ви е отношението към лидера на СДС – Мартин Димитров, който подписа споразумение с неясни за хората условия?
Едно момче, което дойде от гражданската квота в листата на СДС. Доколкото знам, свързан е с „Отворено общество”, където е Мистър 10% , където са Прокопиев, хората от кръга „Сорос”.
Много странни процеси започнаха да се развиват в СДС още през 2007 година, годината, в която Националната конференция на 15 юли избра за лидер Пламен Юруков, незнайно откъде изстрелян. За него се изговориха много неща и на 80% те са истина.
Ние, по-старите привърженици на СДС, които не бяхме опетнени с нищо, преценихме тогава, че на датата 15 юли 2007 година СДС умря, но все още водеше, както някои се изразиха с насмешка, т.нар. активен задгробен живот. Това беше заслугата на Пламен Юруков. Заслугата на Мартин Димитров, след прегръдката му с Иван Костов, е че СДС вече води напълно пасивен задгробен живот.
Нека да го обясня с моята докторска терминология. Значи Мартин Димитров и Иван Костов легнаха на две кушетки, сложиха им по една система, по една игла с маркуч и като в скачени съдове лидерът на ДСБ изсмука последните капки кръв, които са останали от СДС.
Иван Костов  първо през 1997 г. спаси БСП, второ – унищожи и превърна в аутсайдери истинските демократи, трето –  създаде и сложи началото на червената олигархия и направи от комунистите капиталисти, като им раздаде българската промишленост, четвърто – направи такава приватизация, че не е ясно българските банки чии са и дейността му в тази посока продължиха Милен Велчев и Царят, пето – създаде нов вид корупционни механизми, по това време се роди организираната престъпност (Косьо Самоковеца, Юри Галев, появиха се хора, като Доктора, Амигоса – все свързани с трафина стоки, хора, наркотици).
Слушайки тази присъда, бих искала да ви попитам, дали не сте обсебени от личността Иван Костов? Не само вие, той очевидно има много противници?
Ако някой е обсебен от неговата личност, това са хората, които са допускали Иван Костов да ги уножда духовно. Аз съм се разграничил още през ’97 година от този човек, като съм му казъл в очите какво ще направи той от СДС. Имал съм възможност да бъда в правителството му, или да бъда депутат в 38 НС, но изборът ми беше да се чувствам душевно прав, да съм спокоен. Предпочетох душата си.
Костов направи България енергийно зависима от една единствена страна. Но, да продължа с изброяване на „постиженията” му. Шесто – това е премиерът, който най-малко е посещавал Западна Европа и Съединените щати. Въпросът е къде би трябвало да ходи най-често, с кого да се съветва? Седмо – той е човекът, който пръв заговори за консенсус с БСП, т.к. тя се е променила. В днешно време, при такава криза, той директно казва, че е готов да се прегърне, та да литне с българските комунисти. Основната битка за нас, демократите, трябва да бъде с човека, наречен Иван Костов, иначе комунистите са ясни. Той стои, като преграда между демократично настроените хора и хората, които го крепят от БСП. Иван Костов е едно изключително добро попадение на комунистите и е по-важен за партията им от Първанов и Станишев. Той е манипулаторът, измамникът, който фактически кара българския избирател да гласува за него с най-различни ходове и манипулации и последният след всеки избор да се чувства все по-употребен. Костов управлява една чисто тоталитарна партия с електорат, подлъган, че ще му се осигури работа. Една партия не е бюро по труда.
Как гледате на коалиция между ГЕРБ и БСП?
Като на най-невъзможната коалиция. Лидерът на ЕНП  Мартенс даде знак на ГЕРБ в тази посока.
Вие от сдружение „Коалиция съюз на демократичните сили” накъде се ориентирате, ще участвате ли в изборите? Бихте ли подкрепили ГЕРБ?
Ние вече го подкрепихме на местните избори в София, както и отделни негови представители, които останаха на втори тур. Никой от нас не е отишъл да се пазари с Борисов. за някакви постове. Няма и да го направим. Най-естественият наш съюзник е той и ако той прецени, че иска да работим заедно ние няма да му откажем. За европейските избори твърдо ще работим за него, за да не допуснем Иван Костов да разпилее гласове и по този начин Бойко Борисов  и ЕНП  да бъдат лишени от достатъчно депутати в Европейския парламент, защото това  е несправедливо. Ние нямаме желанието да участваме, въпреки че имаме подготвените хора за това.
Нашите усилия, основно, ще бъдат насочени към формиране на политически субект за парламентарните избори. За двете години, през които имаме отношения с Борисов, аз го преценявам, като изключително почтен човек. Друг е въпросът за хората около него да не направят така, че той да обира негативите им. Самият той е ясен, коректен и точен в решенията и отношенията с приятели.
Може ли да се направи извод за СДС, че страда все от лидерите си?
Има нещо такова. Филип Димитров е почтен човек, но се уплаши най-вероятно от проблемите, които се зададоха в онези години и той, като истински рицар, както и сам се приемаше, поиска вот на доверие, което беше катастрофа. Той го направи, защото е почтен..След него дойдоха Иван Костов, Петър Стоянов, Надежда Михайлова, която с действията си направи парламентарна група с фъфлека Любен Дилов – син, една креатура на комунистите, Яне Янев, който тя изстреля (за мен неясно защо) в политическото пространство, но най-вероятно това за което той говори, за пари, Праматарски, който я наричаше с нецензурни думи или тук става най-вероятно за пари, може би или е трайно обсебена от Иван Костов. Така, че парламентарната група на СДС, наричана още ОДС, се превърна в армията на Бранкалеоне и разбира се аутсайдер в българския парламент. След тези лидери СДС се срина в рейтинговото пространство, като доказателство са всички избори след 1997 година. За съжаление това са лидерите на СДС, но не са избирателите на СДС, защото те са изключително интелигентни и чувствителни хора и се оттеглиха от лидерите на СДС, коитоги лъгаха, като им казваха "Няма да ви предадем", "С вас ще изгради бъдещата демокрация", "Ще затворим фабриките за илюзии", "Ще осъдим безчинстващите комунисти", "Ще вкараме в затвора хората, които окрадоха банките, кредитните милионери, тези които убиваха в "Слънчев ден", "Белене"" и много други. За това ние молим тези хора отново да се съберем, за да можем да насочим енергията срещу комунистите, лъжеседесарите и да излеят негативната енергия от себе си срещу тези, които пречат на нашите деца и внуци да живеят в нормална европейска държава. 

Какво е мнението ви по принцип за смяната на поколенията в политиката?
Разбира се, че трябва да има смяна, обаче, в една малка държава, като България, това не може да бъде извършвано през 5, 7 или 10 години. Защото много трудно се става политик. Иска се дълго търкане на политическата скамейка. Вярно е, появяват се много млади хора, добре образование, с професии, учили в чужбина. Издигането в партийната йерархия не става изведнъж, всеки човек трябва да извърви дълъг път, за да стигне до ръководството на партията. Един човек изведнъж да влезе в дадена политическа сила и да я оглави, го няма в нито една демократична бяла държава. Комунистите от 90-та година досега са сменили само 10-15 човека от парламентарната си група. И те са във върховете на управлението на държавата или са представители на червената олигархия. 
Днешните млади в СДС, например, са изключително отдалечени от каузата и принципите й. Тия момчета и момичета разбират само от суровия прагматизъм, те не познават друго в последните 8-9 години, когато властта се третира, като лапаница. Те не помнят какво е политика на каузата и  видно е до какво води това.
 

ПОСЛЕДНИТЕ ИНТЕРВЮТА:

ВЕСЕЛИН БОНЧЕВ: СЛЕД ИЗБОРИТЕ ОСТАНКИТЕ ОТ ДЯСНОТО ЩЕ СТАНАТ ТЛЕННИ ОСТАНКИ

АЛЕКСАНДРА ДЕЛОВА: КУЧЕТО-ВОДАЧ Е НА РАБОТА, ТО НЕ Е ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

ЕВДОКИЯ МАНЕВА: СЪМНЯВАМ СЕ ТЕЗИ ОТ СДС, КОИТО СА СРЕЩУ КОАЛИЦИЯТА ИСКРЕНО ДА ДЕЙСТВАТ ЗА КАУЗАТА

РАФАЕЛ МОРИЛЯ: ДА БЪДЕШ ЧЛЕН НА ОПУС ДЕЙ Е БОЖИЯ ВОЛЯ

АНАСТАСИЯ МОЗЕР: ПРЕХОДЪТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ БОРД ОТ ЕВРОПА ИЗГЛЕЖДА НЯМА ДА СЕ СПРАВИМ

НЕШКА РОБЕВА: ДЪРЖАВАТА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АБДИКИРА ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=2150

Posted by on мар. 26 2009. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.