ГЕОРГИ МЕТОДИЕВ: ЗВЕЗДИТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЕДИНСТВЕНО ОТ СЕБЕ СИ ИЛИ ОТ ДРУГИ ЗНАМЕНИТОСТИ

ВСЕ ОЩЕ ВИЖДАМ МЪЖЕ ДА НОСЯТ БЕЛИ ЧОРАПИ С ЧЕРНИ ПАНТАЛОНИ И МОКАСИНИ, КОЕТО МЕ ВБЕСЯВА

Георги Методиев е роден през 1980 г. в София. Завършва Масови комуникации в университета Маримаунт Манхатън в Ню Йорк. Работи като ПР за мъжка мода в Томи Хилфигер – Ню Йорк. От 2006 година е ПР в най-голямата модна компания, която е изцяло частна и не се търгува на борсата – Долче и Габана.

Ходите по много светски събития? Кое беше последното и кой присъства?

Често, да! Работата ме задължава да посещавам много събития в модния бизнес и такива с благотворителна цел. Последното събитие, което ми направи силно впечатление беше партито за премиерата на новия филм на режисьора Гай Ричи – „Револвер”. Естествено всички се интересувахме повече от жена му Мадона, отколкото от филма. Там бяха и дизайнерите, за които работя Долче и Габана.

С кои изявени личности сте се срещали?

Много са и вече почти не ми правят впечатление. Това, което разбираш за звездите, след като се срещаш с тях е, че те се интересуват единствено от себе си или от други знаменитости. Останалите просто имаме някаква функция около тях и нищо повече.

Как ви назначиха в Томи Хилфигер и Долче и Габана?

Винаги ме е привличал модния бизнес заради блясъка и непрестанната промяна. Реших, че ако искам да направя кариера в него трябва да работя за най-големите и най-добри марки. Конкуренцията е ужасна, но с много упоритост съм постигнал възможността да работя за едни от най-талантливите дизайнери в света. Над стотици претенденти се интересуваха за работата ми в Долче и Габана около 6 месеца. Вярвам, че искреността ми и амбицията да бъда сред най-добрите, ми помогна да успея. И разбира се малко късмет! Винаги имаме нужда от него, нали?!

Посетихте ли вече новооткрития магазин на Долче и Габана в София?

Не още. Пристигнах преди два дни и засега прекарвам ценното време с най-близките си. Нямам търпение да го посетя до няколко дни. Чувам, че е направен по абсолютно подобие на магазина ни в Лондон и Ню Йорк. Сигурен съм, че е страхотен и на световното ниво на Долче и Габана..

Как минава един Ваш работен ден в Ню Йорк?

Моята работа започва още като стана от леглото. Първото нещо, което правя е да проверя за спешни имейли от главния ни офис в Милано. Почти винаги имам около 20 имейла, отнасящи се за различни фотосесии по света. През деня не спирам да комуникирам с медиите и да правя постоянна промоция на сегашната колекция. Работата е много, но ми доставя огромно удоволствие, когато продуктът е на такова високо ниво.

Каква е тайната на добрия PR?

Урок №1, който съм научил, е да не спираш с нови идеи за промоция и винаги да си в активна, а не в пасивна позиция. Още, никога не се страхувай да вдигнеш телефона, за да промотираш своя продукт независимо дали трябва да се обадиш на нпример на Мадона или Ана Уинтър, която е главен редактор на VOGUE – най-силната жена в модния бизнес.

Какво дава и какво взима тази работа?

Тази работа ми дава възможност да си сътруднича със супер креативни и интересни хора, което е най-голямото богатство за един професионалист. Когато видиш нещо красиво, целият труд и мъки избледняват. Не мисля, че взима нещо от мен, освен че съм станал още по-критичен, когато гледам как се обличат някои хора. Все още виждам мъже да носят бели чорапи с черни панталони и мокасини, което ме вбесява. (смее се).

Някоя любопитна случка да ни разкажете от работата си?

Случки има много. Последната, за която се сещам, е когато загубихме една рокля от фото сеанс за известно модно списание. Обаждахме се непрекъснато, а стилистът все ни казваше, че дрехата я няма на снимачната площадка. На другия ден се стягахме да заснемем пролетната рекламна кампания и без тази рокля всичко пропадаше. Пълен кошмар! В 4 следобед асистентката ми гледа MTV и вижда много известна актриса, на която не можем да споменем името, облечена в роклята. Веднага се обадих на нейния PR, с когото имаме контакт и я помолихме да върне роклята. Оказа се, че списанието я подарило без да ни пита. Отидохме в хотелската й стая и тя лично я свали от гърба си, извинявайки се за гафа. Още една предотвратена модна криза!

Имали ли сте тежки моменти?
Естествено като при всяка работа има и тежки моменти. Гледам да ги преодолявам с чувство за хумор и добър дух. Имаше една история докато работих за Томи Хилфигер. Той се беше сбил в една дискотека с музиканта Аксел Роуз. Естествено медиите пиршествуваха около скандала и няколко седмици ни звъняха в пресофиса за коментар. След толкова много обаждания един ден пак ми звънна един журналист от жълт вестник с въпроса – какъв е коментарът Ви за скандала с Томи Хилфигер и Аксел Роуз. В бързината първата ми реакция беше да кажа „О, Боже. Нямаме коментар”. Естествено на другия ден таблоидът написа, че говорителят на Томи Хилфигер е казал “O, Боже” относно скандала. Може да предположите каква беше реакцията на г-н Хилфигер, когато прочете вестника с моя коментар. Урокът ми беше, че както е в закона, когато контактуваш с медиите всичко, което кажеш може да бъде използвано срещу теб.

Какво предстои на модния подиум?

Стягам се за промоциите на Есенно-зимните мъжки колекции 2008/2009 в Милано в началото на януари. За тенденции не мога и дума да кажапреди моделите да са излезли на подиума. Съжалявам, тайни на бизнеса! (смее се)

Какви книги четете? Имате ли любим автор?

Много по-често чета списания, особено когато търся къде са писали за компанията. В момента чета „Сестра Кери” на Теодор Дрейзър. Любими автори са ми латиноамериканските нео-реалисти Габриел Гарсия Маркес, Изабел Алиенде и Паоло Куелю.ПОСЛЕДНИТЕ 5:


АСПАРУХ ПАНОВ: 2008-А ЩЕ Е СВЪРЗАНА С ПРИТАЕНО ОЧАКВАНЕ ЗА…

НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ: В МОМЕНТА ЕНЕРГИЯТА ЗА ПРОМЯНА Е СЪСРЕДОТОЧЕНА В ГЕРБ

ДОЦ. Д-Р ВЕЛИЧКО АДАМОВ: ПОДГОТВЯМЕ ХОРА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА

ИЛИЯ БОЖИНОВ: БСП Е РАЗДЕЛЕНА И ТО БИХ КАЗАЛ НА НЕРАВНИ ЧАСТИ

ГЕОРГИ АНГЕЛОВ: В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН ОБРАЗОВАТЕЛНАТА РЕФОРМА Е НАЙ-ВАЖНАТА


Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=302

Posted by on ян. 3 2008. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.