ВЪЗМОЖНО Е ДА ВЪВЕДЕМ ПО-БЪРЗО ЕВРОТО

Според секретна информация с която разполага в.”Файненшъл таймс” Международния валутен фонд притискал източноевропейските страни, включително България по-бързо да приемат еврото. Настояването било обвързано с кризата и в него се наблягало на това, че източните страни членки трябва да въведат еврото, дори без да са изпълни критериите за влизане в Еврозоната.
В документа пишело още: „За страните в ЕС евроизацията представлява голяма възможност да разрешат проблемите си с чуждата си задлъжнялост и да възстановят доверието в собствените си икономики”.
Фонда предложил на Еврозоната да облекчи режима за прием на нови членки, за да могат те да се присъединят буквално като квази-членове (quasi-members) без да имат представители в ръководството на Европейската централна банка. 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=2179

Posted by on апр. 6 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.