Властовите кръгове около Путин

Kragove okolo Putin

Подробна графика (натиснете върху нея, за да я видите в голям формат)

Размествания в орбитата на Путин, наблюдават руски политолози и анализатори. Според политолога Алексей Макаркин спътник на слънцето Путин вече не е Дмитрий Медведев, а Сергей Иванов, шеф на президентската администрация. Причина за това разместване е украинската криза, лишила Медведев от основния му ресурс- отношенията със Запада. Според анализаторите, в Кремъл вече активно работи „Политбюро-2“. „Медведев стана технически премиер, но това повишава шансовете му да се задържи още дълго на поста си, на първо място заради близки отношения с Путин и най- вече заради неформални договорки, чийто срок още не е изтекъл“, смята Макаркин. Дали Иванов ще запази психическата си стабилност, след като на 3.11 тази година 37 годишният му син Александър се удави в Обединените арабски емирства и президентската администрация дълго бави потвърждението на инцидента, не е ясно. Александър Иванов беше зам.-председател на Внешикономбанк. /б. а./

Предишното си място в орбитата на Путин губи и Сергей Собянин, кмет на Москва. Според експерти през миналата година той е бил потенциален кандидат за премиер. Слабата избирателна кампания в столицата и обобщението на Путин за избрания кмет – „Собянин не е Робеспиер“ , са отслабили неформалното влияние на московчанина и той вече не е сочен за „върховен арбитър“. Освен това кметът се е и дистанцирал от „Единная Россия“.

Като цяло анализаторите сочат, че след Крим в Русия е нараснало влиянието на „Политбюро-2“. Експертите прогнозират , ще расте „ конкуренцията“ сред съкращаващите се бюджетни ресурси в страната и очакват нови коалиции за политическо оцеляване на участниците в орбитата на Путин.

Валентина НИКОЛАЕВА

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=10454

Posted by on ное. 11 2014. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.