Висока оценка за нивото на българо-албанските отношения

Ниязи Мухамеди

Има някакви опити, които дават знаци, че правителството на Северна Македония цели да използва албанския „фактор” тук, в Косово и Албания, в своята манипулативна интрига относно нейното споразумение с България, което сама е подписала, а пред своето обществено мнение и с фалшиви писъци пред европейското обществено мнение го изкривява, като добре научен занаят.

Албанците, тук и не само, не трябва да се влизат в капана на тази интрига, т.е., нито по отделно, нито всички заедно, не само сега, но и в перспективата на регионалните и европейските интеграции. Самата България е дефинирала една конструктивна политика на европейско добросъседство с албанците в цялост, т.е., като нация най-много от всички страни на Балканите и доказателствата за това са: признаването на независимостта на Косово без закъснение, подкрепата за Албания за влизане в НАТО и в евроинтеграционните процеси, подкрепата за отварянето на преговори и подкрепата за Косово в настоящите процеси към консолидацията на държавността и независимостта.

Същевременно, що се отнася до албанците в Северна Македония, тя ги разглежда като „единствената гаранция за евроатлантическия път на тази държава, защото именно албанците желаят с искреност добри отношения с България”…

Албанците трябва да засилят тази позитивна парадигма в българо-албанските отношения, като я разпространяват и задълбочават с конкретни проекти за всестранно сътрудничество и премахвайки досегашната инерция.

Общество.нет (цитирането на автора, блога и активните линкове са задължителни)

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук;  Туитър и Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16817

Posted by on окт. 22 2020. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.