Ветераните от Армията за национално освобождение в Република Северна Македония искат решаване на спора с България

ДОКЛАД

Албанският политически фактор трябва да има единна позиция и да бъде включен в процеса на държавните преговори между Северна Македония и България.

Това е важно за нас, защото вратите на интеграцията на албанците не бива да се застрашават заради политическата история, фабрикувана в бившите кухни на Югославската комунистическа партия.

Нужна е гражданска смелост. Също, както се прие научната истина в преговорите с гърците, също така и с българите да се следва същият път, този на изправянето пред научната критика.

Албанците не трябва да позволяват и след 20 години заложничество на въпроса за името на държавата, сега се принуждаваме да останем заложник на колективната фрустрация на едно политическо създание, което е конкретния случай са наши съграждани.

С цялото доброжелателство, което изпитваме към тях, все пак истината трябва да излезе наяве. Колкото и горчива да бъде една истина, основана на факти и научни извори, отново е истина. Колкото по-рано се приеме истината, толкова по-добре ще бъде и за интеграционните процеси на страната, но и за всички граждани на тази държава.

Само мирът, стабилността и благосъстоянието вътре и със съседите ще ни направи част от европейското семейство, там, където ние, албанците, ще бъдем обединени.

С уважение, 

Номер на протокола:  03-37                                             Председател       

Дата:     13.10.2020                                                             Даим Хисени

               Скопие

Общество.нет (цитирането на автора, блога и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук;  Туитър и Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16810

Posted by on окт. 13 2020. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.