Бумеранг от върнати от Европа „бежанци” удря България до няколко години

ProtestiБумеранг от върнати от Европа „бежанци“ може да удари България от Запад до няколко години, заедно с нови, огромни вълни прииждащи по сухоземната и морската граница с Турция.

Има голям риск до няколко години големите страни от Западна Европа да приложат клаузите от Регламент Дъблин II, и да върнат у нас огромни маси африканци, араби и азиатци, получили бежански статут в България. Де факто, според този регламент, държавата, която първа е регистрирала кандидатите за бежанци по системата Евродак, е длъжна да се грижи цял живот за тях и те на практика стават нейни граждани, ако тя не им е отказала бежански статут и не ги е репатрирала. Логиката и примерът за развитие на миграционната криза в съседна Гърция сочат, че в бъдеще, към масата на нелегалните имигранити, обявени за бежанци, които вече са се заселили у нас, ще се присъединяват не само нови, идващи през границата с Турция, но и върнатите от Западна Европа. Така количеството на новите заселници в България ще нарасне до много големи размери. Безспирните вълни от престъпващи закона през турската граница няма да спрат, защото няколко милиарда души в Tретия свят живеят в мизерия. Пагубната, наложената ни от ЕС, политика да няма безкомпромисно спиране по границите, а вместо това нарушителите да бъдат приемани и отглеждани, само засилва миграционния поток.

Българската държава скандално, и в нарушение на собствения си Закон за убежището и бежанците, дава бежански статут, който на практика е равносилен на гражданство, без няколко права, на лица, които не отговарят на изискванията на закона, според който:

Чл. 13. Молбата на чужденец за предоставяне статут на бежанец или хуманитарен статут се отхвърля като явно неоснователна, когато не са налице условията по чл. 8, ал. 1 и 9, съответно по чл. 9, ал. 1, 6 и 8, и чужденецът:

т. 13.идва от сигурна държава по произход или от трета сигурна държава. (виж тук)

Прииждащите нарушители не трябва да бъдат третирани като бежанци, защото Турция, от която идват, определено е трета сигурна държава, в която няма война и там никой не ги преследва.

Вече стана ясно, че през 2013 година населението ни бе подложено на безпрецедентна координирана пропагандна кампания, която целеше безкритично да бъдат приети като военни бежанци нелегалните емигранти, проникващи от Турция. Големи национални телевизии, вестници и електронни сайтове, с чужда собственост и финансиране, както дори Червеният кръст, ни убеждаваха да събираме помощи за „сирийските бежанци“, като част от даренията след това бяха изхвърлени от тях .

Бившият министър – председател на България Иван Костов, макар и направил много грешки в политическата си кариера, беше един от първите, които чрез становище на „Лаборатория управление на рискове“ разкри масираната кампания за информационно затъмнение през медиите и умишленото насаждане на идеята, че сирийците, които преминават на територията на нашата страна са бежанци, като всъщност става въпрос за нелегални и икономически имигранти. “ Непрекъснатите репортажи за ужасните условия, в които са настанени, доразвиват цялостната картина на едно представяне, което цели да се предизвика съчувствие у българските граждани, да ги накара да бъдат солидарни и да не задават въпроси, защо всъщност се осъществява такова безконтролно приемане на „бежанци“, при положение, че капацитета за настаняване вече е изчерпан и се поражда финансов риск за страната.“ (виж тук)

Все повече се очертаваше като верна и предположената от екипа на Костов хипотеза за сключени зад гърба на народа тайни договорки за приемане на бежанци, още отпреди няколко години.

Сега вече спряха да ни баламосват, че сме длъжни да приемаме военни бежанци от Сирия, защото неудобната истина, че нахлуват хора от всякакви държави, раси и континенти, голяма част от които нямат общо със сирийската война, не може да бъде крита повече.

Почти всички относително стабилни светски режими в мюсюлманския свят бяха разбити от или изключително недалновидна, или недоброжелателна политика на САЩ и водещи страни от ЕС, може би и с активната роля на световната банково – финансова олигархия, която според някои анализатори има по – голяма политическа и медийна власт и от държавните ръководства. Този процес стана и със сътрудничеството на ислямистките петролни монархии. На границите на Европа се отвори и нова горяща рана – раздираната от война Украйна. Перспективите пред бъдещето на Европа изглежда не са добри, независимо от илюзиите за розово бъдеще, все още подхранвани от големите световни медии. Държавите в Европа имат огромни финансови дългове, включително икономическият мотор Германия.

Въпреки пропагандните клишета и милионите, харчени за неправителствени организации  – лобисти за постъпателна подмяна на расовия, етнически и религиозен състав на европейското население, разрастващата се на европейския континент с огромни темпове предимно ислямска общност от араби, африканци и азиатци, в голямата си част не се интегрира, а се капсулира и радикализира. В големите световни медии като че ли има скрита цензура и не се разкрива етническият и религиозен състав на извършителите на престъпления в западните страни, по същия начин, по който в статистиката на МВР у нас не се споменава какъв е етническият и религиозен статистически профил на извършителите на престъпления. Отвреме – навреме медийното затъмнение се пробива и истината излиза наяве, като например материалите за особено тежкия в Европа проблем с изнасилванията, извършвани от мюсюлмански емигранти спрямо жени от местното население.

Ако в Европа в близките години се появят сериозни сътресения от етнически, икономически и социален характер, се очаква смяна на политическото управление в големите евродържави и пускане на „предпазния клапан“ – връщане на бежанци в периферните държави на ЕС. В продължение на десетилетия семейните и християнски ценности на местните европейски народи бяха ерозирани от световни и европейски масмедии, а голяма част предприятията бяха изнесени в страните от Далечния изток – Китай, Тайван, Сингапур, Малайзия, Индия, Виетнам. Европейският съюз в момента прилича на клатещ се колос на глинени крака. Животът на Европейската утопия може да се окаже по – кратък от този на Варшавския договор, но ако Европейската вавилонска кула започне да се сгромолясва, негативните последствия от грешките в европейското управление няма да се носят солидарно, а всеки ще се спасява поединично. Германия вече върна бежанци на България и заплаши, че ще връща още , след което се отметна, но този „дамоклев меч“ продължава да виси над българското общество. Всяка от държавите в Евросъюза има правото да ни върне, когато реши, бежанците.

България не само не трактува като престъпници, а като бежанци незаконно нахлулите, но и ЕДИНСТВЕНА ОТ ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ започна да дава за смехотворния срок от 21 дни бежански статут на лица, за които няма как да се провери дали изобщо имат основание за това, дали дори името им отговаря на истината, камо ли държавата на произход и наличието на криминално или терористично минало.

Добре е хората да знаят, че процедурата за даване на бежански статут във Франция например, може да трае години, а Гърция умишлено, въпреки огромния натиск на лобита и политици от ЕС, за разлика от България държи нелегално проникналите в лагери от затворен тип, подобни на затвори, за да е по – малко привлекателна за нови закононарушители.

Трагикомичното е, че дори българската прокуратура, през есента на 2013 година изглежда се поддаде на медийната и лобистка кампания за последователна подмяна на населението на България и Европа и обяви, че ще проверява защо се дава бавно статут на нарушителите, вместо да проверява, защо той изобщо им се дава и не биват съдени за нелегално преминаване на границата.

( Забелeжка : думите във синьо в текста са с активни ликове, към материали в интернет)

И. Петров

29 юли 2014

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=10057

Posted by on юли 29 2014. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.